TBMM Genel Kurulunda kabul edilen (henüz resmi gazetede yayımlanmamış olan) 6770 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un 26. Maddesi ile bazı alacakların yeniden yapılandırılmasını düzenleyen 6736 sayılı kanunda önemli bir değişiklik yapıldı.

İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Şadi Çetin konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada; “2016 yılının Kasım ve Aralık aylarında ödenmesi gereken vergi ve SGK prim taksitlerini ödeyememiş olan mükelleflere ikinci bir şans verildi. Taksit ödemesini zamanında yapamadığı için yapılandırma hakkını kaybeden mükellefler, ödemelerini Mayıs ayı sonuna kadar yapabilecek.

Taksitini düzenli ödeyen mükelleflere de taksitlerini 4 ay öteleme hakkı verildi. Vergi bakımından Ocak ve Mart ayında, sigorta primleri bakımından ise Şubat ve Nisan aylarında ödeyecekleri taksitlerin ödeme süreleri faizsiz olarak uzatıldı. Böylelikle yeniden yapılandırmanın önümüzdeki tüm taksitlerini 4'er ay uzamış oldu.  Bu durumda Ocak ayında ödenmesi gereken taksit Mayıs ayında, Şubat ayında ödenmesi gerekenler Haziranda ve izleyen her taksit bu şekilde 4 ay ötelenerek ödenebilecek.

Kanundan yararlanmak için peşin ödeme tercihinde bulunup da, ödemelerini yapamayan mükellefler var ise bu durumdaki mükellefler eğer isterlerse Mayıs sonuna kadar peşin ödeme indiriminden yararlanarak, ödemelerini yapabilecekler. Bu durumdaki mükelleflerden peşin ödeme imkânı olmayanlar eğer isterlerse taksitli ödemeye geçebilecekler. Daha önce peşin ödemelerini Aralık ayında gecikme zammı ile yapmış olan mükelleflere de peşin ödeme indirimi uygulanacak ve fazla ödedikleri tutarlar iade edilecek.” diye belirtti.

Editör: Haber Merkezi