TUGAY CAN / İZ GAZETE - Koronavirüs salgını sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Salgın ile mücadelede ise izolasyon büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda birçok işyeri ve kapalı durumda. İzmir’dekuyumcuların, dükkanlarını açmayacağını İz Gazete olarak duyurmuştuk.

İZMİR'DE KUYUMCULAR HAFTA SONU KAPATIYOR!

İzmir Kuyumcular Odası tarafından alınan bu karara İzmirli kuyumcular büyük oranda uyarken; birtakım fırsatçıların da bu durumu kullanmak için harekete geçtiği öğrenildi.

Bazı kuyumcu dükkanları ve döviz bürolarının dükkanlarını açtığı ve 565 lira olan çeyrek altını piyasa değerinin altında satın almaya başladığı bilgisine ulaşıldı. Konuya dair İz Gazete’ye konuşan İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, yaşananlara tepkili!

'DÖVİZ BÜROLARININ ALTIN ALMA YETKİSİ YOK'

Koronavirüs salgını sebebiyle yaşanan olağanüstü günlerde krizden faydalanan vurgunculara tepki gösteren Baransel, “Bize gelen bilgiye göre Bostanlı’da bulunan bir döviz bürosu 565 lira olan çeyrek altını, 580 liraya satıyor. Döviz bürolarının altın alıp satnmak gibi bir yetkileri yok. Kuyumcu dükkanları büyük oranda kapalı. Ama bazı kuyumcu dükkanlarının da açık olduğunu duyuyoruz” şeklinde konuştu.

‘BUNUN ADI VURGUNCULUKTUR’

İnsanların ellerinde bulunan altını paraya çevirme niyetinde olduğunu kaydeden Baransel, “Bu dönemde kimse altın satın almaz. Aksine insanlar ellerindeki altınları satmanın derdindeler. Ancak öğreniyoruz ki ; altını piyasa değerinin 30-40 lira altında fiyat ile alanlar var. Bunun adı vurgunculuktur” diye konuştu.

KUYUMCULARA MESAJ

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, üyelerine yaptığı çağrıda “Değerli meslektaşlarım, İstanbul’dan sonra en yüksek vaka sayısı ve can kayıpları malesef İzmir’de yaşanmaktadır. Sizin, ailenizin ve sevdiklerinizin sağlığı için en azından pazartesiye kadar dükkanlarınızı açmamanızı önemle rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

'VALİLİK’TEN YANIT GELMEDİ!'

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, ayrıca yaşanan duruma dair İzmir Valiliği’nden de yardım talebinde bulunduğunu ancak kendisine bir yanıt gelmediğini aktardı.

Editör: Haber Merkezi