TUGAY CAN / İZ GAZETE - Koronavirüs vakalarının ülkemizde de görülmesi üzerine sosyal hayatta yaşanan kısıtlama durmaksızın devam ediyor. Son olarak İzmir’de bulunan kuyumcular da gün içerisinde belli saatler arasında çalışacaklarını ve hafta sonu dükkan açmayacaklarını açıkladılar. Kuyumcuların aldığı kararı İz Gazete ile paylaşan İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, yaşananlar sebebiyle saatlerde yaşanan kısıtlamanın zorunluluk durumuna dönüştüğünü söyledi.

Kuyumcu dükkanlarının hafta içi 10-18 arasında açık olacağını ifade eden Baransel, “Biz de meslek itibariyle para ile fiziksel temas içerisindeyiz. Kendi önlemlerimizi elbette alıyorduk ancak bu olağanüstü süreçte kimsenin sağlığını tehlikeye atmamak sadece bu haftasonu için bu şekilde bir karar aldık. Önümüzdeki haftalarda duruma göre yeniden bir değerlendirme yapacağız” diye konuştu.

Baransel, ayrıca nöbetleşe çalışma biçimini devreye sokabileceklerine dikkat çekti.

ÖDEMİŞ’TE KAPATTILAR

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel ayrıca Ödemiş’te bulunan kuyumcuların henüz süresi belirlenmemiş bir biçimde dükkanlarını kapattığı bilgisini gazetemiz ile paylaştı. Ödemiş’teki kuyumcu dükkanlarının ne zaman açılacağı ise ikinci bir toplantının ardından belli olacak.

Editör: Haber Merkezi