İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan İZİKAD heyeti, kısa süre önce göreve başlayan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros ve yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. EGİKAD ve İZİKAD'ın ortak amaçlar için mücadele eden iki dernek olduğunu söyleyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros, "İki derneğimiz de kadın hakları, kadının ekonomik ve sosyal hayattaki yeri gibi önemli konularda çalışmalarını sürdürüyor. Böylesine önemli konularda misyon birliği edinmiş bu iki derneğin, birlikte projeler geliştirmesi, her iki derneğin de gücünü artıracaktır. Kadınlarımızın sesi, bir oldukça daha gür çıkacaktır" dedi.

EGİKAD olarak hedeflerinin Ege Bölgesi'ne yayılmak olduğunu belirten Antitoros, "Yalnızca İZİKAD değil, Ege Bölgesi'nin tümünde faaliyet gösteren çok kıymetli iş kadınları dernekleri var. Bizim derneğimiz, Ege Bölgesi'nin tamamında etkin faaliyet göstermeyi amaçlayan bir dernek. Biz İZİKAD başta olmak üzere bölgemizde faaliyet gösteren tüm derneklerle işbirliği yapmaya açığız" diye konuştu.

İZİKAD ve EGİKAD'ın kuruluş tarihlerinin çok yakın olduğuna dikkat çeken İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter ise, ilişkileri her zaman ileriye götürmeye hazır olduklarını belirterek, "İki dernek de 2008'den bu yana İzmirli kadınların mücadelesine pek çok katkıda bulundu. Bu dernekler arasında ilişkilerin gelişmesi tüm ülkeye yarar sağlar" dedi.

Ortak projelerin konuşulduğu toplantıda, bir de sürpriz yaşandı. Ziyaret günü aynı zamanda doğum gününe denk gelen İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, kendisi için hazırlanan sürpriz doğum günü pastasıyla yeni yaşını EGİKAD üyeleri ile birlikte kutladı. Serter'in pastasını birlikte üfleyen dernek başkanları, temelleri atılan işbirliğinin gelişerek sürmesini diledi.

Editör: Haber Merkezi