Gediz Elekttirk, enerji sektöründe bir ilke imza atarak tarımsal faaliyet kapsamında elektrik enerjisi tedarik eden üreticilere, Üretici Kart ile fatura ödemelerinde masrafsız ve 3 ay faizsiz erteleme avantajı sunacak. Bu kapsamda Gediz, tarım sektörünün gelişmesi yönünde sürdürdüğü yoğun faaliyetlerle özel bankalar arasında birinci sırada bulunan DenizBank ile işbirliklerini yenileyerek üreticilere destek olmaya devam edecek. 

Yenilenen işbirliğinin İzmir ve Manisa Tarımsal Sulama Müşterileri için önemli bir fırsat olduğunu belirten Gediz Müşteri İlişkileri Müdürü: Mustafa Demir yaptığı değerlendirmede, "Müşteri beklentilerini önemsiyor, çiftçilerimize destek olmaya devam ediyoruz. DenizBank ile tarımsal sulama müşterilerine ödeme avantajı sağlayan önceki işbirliğimizi daha da avantajlı duruma getirerek çiftçilerimizin elektrik fatura ödemelerine kolaylık sağlamayı sürdürüyoruz. Enerji sektörünün en önemli oyuncularından biri olarak, DenizBank ile yapmış olduğumuz işbirlikleri gibi müşteri odaklı projeler geliştirerek sektörümüzde önemli adımlar atmaya devam ediyoruz. Bu uygulamanın çok ses getireceğinin sinyallerini aldık. Birçok enerji şirketinin bu uygulamayı örnek alacağını ön görüyoruz. Tarım sektörünün sıkıntılarını çözebilmenin ve müşterilerimize destek olabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Üretici Kart sahipleri, elektrik fatura ödemelerini 3 ay faizsiz ertelemeyle yapabilecekler. Gediz olarak müşteri odaklı projeleri sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Anlaşma ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Batı Anadolu Bölge Müdürü Hasan Özer Orhan, Gediz ile üreticilere sağladıkları avantajların artmasından mutluluk duyduklarını, İzmir ve Manisa illeri Tarımsal Sulama Müşterileri için önemli fırsatlar sunduklarını belirtti. Orhan, "Tarımın ülke ekonomimize katkısının bilincindeyiz ve üreticimizin her zaman yanındayız. Gediz ile anlaşmamız çerçevesinde Gediz’den elektrik enerjisi tedarik eden tarımsal sulama müşterisi çiftçiler artık Üretici Kart ile elektrik faturalarını 3 ay erteleyerek faizsiz olarak ödeme avantajından yararlanabilecekler. DenizBank olarak Türk tarımının modernizasyonuna destek vermek, tarımsal üretimde verimliliği ve çiftçimizin dünya arenasındaki rekabetçi gücünü yükseltmek hedefiyle çalışmalarımızı ve işbirliklerimizi artırarak sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. 

ÜRETİCİ KART NEDİR?

Çiftçiler Üretici Kartları ile; mazot, gübre, yem, tohum, tarım ilacı, tarım makinaları, yedek parça ve diğer tarımsal ihtiyaçları için üye işyerlerinden alışveriş yapabilirler veya Şube ve tüm ATM’lerden nakit çekebilir veya 3 yıla varan vadelerde Üretici Kart üzerinden taksitli kredi kullanabilirler.

Geri ödemeler ’ın tüm tarım kredilerinde olduğu gibi ürünün hasat tarihinde yapılabilir.

Şubelerinden, anlaşmalı üye işyerlerindeki POS makinalarından ve ATM’lerden Üretici Kart başvurusu yapılabiliyor. Ayrıca cep telefonuna URETICI yazıp T.C. kimlik numarası ve bulunulan ilin plaka kodunu aralarında birer boşluk bırakıp 3280’e SMS göndererek de Üretici Kart başvurusu yapılabiliyor. 

Turkcell faturaları için Üretici Kart'a otomatik ödeme talimatı vererek yıllık 600 TL'ye kadar olan cep telefonu faturaları faiz ödemeden hasada ertelenebilir. Kampanyaya katılım için cep telefonundan 3280'e TURKCELL yazıp gönderilmesi yeterli.

Her ay düzenli ödenmesi gereken Bağ-Kur primleri ve tarımsal faturalar için otomatik ödeme talimatı vererek ödemeler hasada ertelenebilir.

Üretici Kart Ödemeleri tüm  Şubeleri ile PTT merkez ve şubelerinden yapabilir.

Tarımsal elektrik ve su  faturaları Üretici Kart üzerinden otomatik ödemeye alınabilir uygun faiz oranı ile hasatta ödenebilir.

Editör: Haber Merkezi