1995'de kurulan ve 2007 yılında üretimine İzmir - Ödemiş'te başlayan Euro Gıda, pazardaki konumunu güçlendirecek önemli bir satın almaya imza attı. Euro Gıda; güneşte kurutulmuş domates, yarı kurutulmuş domates ve kurutulmuş sebze-meyve sektöründe faliyet gösteren Ran Tarımsal'dan aldığı çoğunluk hisseyle üretim kapasitesini artırarak yeni pazarlara açılmayı hedefliyor.

Bu işbirliğinin başta gıda sektörü için önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Euro Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Önen “Alanında lider iki markanın güçlerini birleştirmesi sonucunda; güneşte kurutulmuş domates, yarı kurutulmuş domates ve kurutulmuş sebze-meyve üretimine de iddialı bir giriş yapmış olduk. Oluşan bu sinerjiyle yeni pazarlara da odaklanabileceğiz. Öte yandan mevcut pazarlarımızı da yeni faaliyet alanlarımızla zenginleştirerek, tüm dünya sofralarına değer katmaya devam edeceğiz" dedi.

Euro Gıda; 35 yıldan fazla bir süredir sofralarla buluşan Melis markasının yanı sıra, Türkiye'nin ve dünyanın lider markaları ve perakende zincirleri için turşu çeşitleri, közlenmiş ürünler, konserveler ve soslar da üretiyor. Üretim hayatına 15 yıl önce İzmir - Menemen'de başlayan Ran Tarımsal, şimdi Euro Ran adıyla 12 bin mekrekare kapalı alanda güneşte kurutulmuş domates, yarı kurutulmuş domates ve kurutulmuş meyve ve sebze üretimi gerçekleştiriyor.

Turşu, közlenmiş ürün, konserve ve gurme soslar üreten Euro Gıda, 2013 yılının Haziran ayından beri İzmir Kemalpaşa'daki yeni fabrikasında 75 dönüm arazi üzerinde 44 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösteriyor.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi