MİHRİCAN CANDEMİR - İZ GAZETE

İZ Televizyonu’nda yayınlanan Özgür Coşkun ile Sektör programının konuğu İzmir Mali Müşavirler Odası Başkan Adayı Erhan Yaşar ve İzmir Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Adayı Gülcan Selçuk oldu. Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (SMMMOB) İzmir Şubesi'nin 14-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceği seçim öncesinde adaylar hem kendilerinin hem de meslektaşlarının yaşadıkları sorunları ve beklentilerini ile getirdi, sıkıtınları anlattı.

Pandemide yaşadıkları sorunlara değinen Mali Müşavirler Odası Başkan Adayı Erhan Yaşar, “Muhasebe sektörü olarak bizler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulduk. Bu muaf kapsamında canımıza hiçe sayarak ülkemize fayda sağlamak için ofislerimizde gece yarılarına kadar çalışmalar yaptık. Gerçekten ülkemizde katkı sunduğumuzu düşünüyorum ve buradan da bütün meslektaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Ayrıca ekonominin temel direğinin mali müşavirler olduğunu belirten Yaşar, “Bütçenin yüzde doksanını vergi gelirleri oluşturuyor ve bu vergi gelirlerini sağlayan tahakkuk aşamasında en büyük çabayı sarf eden meslek camiası; muhasebe meslek camiasıdır. Bizler de meslek mensupları olarak tahakkuk aşamasında ülkemize en büyük katkıyı sunan meslektaşlarız” diye konuştu. 

‘KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ’

Meslek yasasının güncellenmesi gerektiğini belirten ve gelecek programlarından bahseden Yaşar, “Gerçekten çok değerli bir iş yapıyoruz fakat karşılığını alamıyoruz. Bizim bir meslek yasamız var bu meslek yasasının bir an önce güncellenmesi gerekli. Gerek kendimizce gerek milletvekillerini ziyaret ederek mesleki sorunlarımızı dile getirmeye çalışıyoruz. Örneğin meslektaşlarımızla birlikte Ankara’ya gideceğiz.  Meclis ziyaretlerimiz, parti ziyaretlerimiz var. Buralarda mesleki sorunlarımızı dile getireceğiz. Gereken girişimleri yapıyoruz, sonuç alırsak bu meslektaşlarımıza büyük bir katkıdır” dedi.  

'AKADEMİK ÖRGÜTÜZ'

Mesleki saygınlığa vurgu yapan Erhan Yaşar, “Mesleki saygınlığın olabilmesi için biz meslektaşlar olarak birbirimize saygılı olmalıyız. Hiçbir meslek grubunun hiçbir adayı kötülemeden sadece yapacaklarımızı veya yapamayacaklarımızı anlatarak saygıya buradan başlıyoruz. Çünkü biz akademik bir örgütüz. Bizim ortak paydamız meslek ve meslektaştır. Oda olarak da meslek mensuplarının hak ve menfaatlerini savunmakla görevliyiz” dedi. Vaatlerini dile getiren Yaşar, “KDV indirimi için elimden ne gelirse yapacağım. Yönetim kurulu üyesi olursam da yapacağım grup başkanı olursam da yapacağım oda başkanı olursam da yapacağım. 3568 sayılı yasanın değişmesi için mücadele edeceğim. Ayrıca meslektaşlarımıza mesleki sigorta fonu yapacağız. Biz odada delegelerden oluşan danışma meclisi oluşturacağız. Temsilde adaleti sağlayacağız” diye konuştu. 

'SESİMİZİ DUYURMALIYIZ'

Kadın meslektaşlarına ulaşmak için çabaladıklarını ifade eden ve destek görmediklerini söyleyen İzmir Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Adayı Gülcan Selçuk, “Kadın meslektaşlarımızın sorunlarını konuştuğumuzda meslekte ikincil görüldüklerini, kendilerini kabul ettirmekte sorun yaşadıklarını, müşteri bulmada zorlandıklarını, mükelleflerle ilişkilerde zorlandıklarını, erkeklere oranla daha az gelir elde ettiklerini ve yoğun çalışma temposunda sıkıntı yaşadıklarını dile getiriyorlar. Bizim buna dur dememiz için daha sesimizi duyurmamız gerekiyor. Biz sesimizi duyurmazsak sorunlarımız çözülmeyecek” şeklinde konuştu. Kadın meslektaşlarının seçime katılmama nedeninin çabuk pes etmeleri olduğunu söyleyen Selçuk, “Biz kadınların üstesinden gelemeyeceği sorun yok. Pes etmek bize yakışmaz” dedi.

İÇİMİZ KAN AĞLIYOR

Yaşadıkları sorunlara çözüm bekleyen Selçuk, “Yaşadığımız sorunlar biliniyor fakat çözüm bulunmuyor. Yüzümüz gülmüyor, içimiz kan ağlıyor, sesimiz duyulmuyor. Aile hayatı, özel hayat diye bir şey kalmadı. Biz mutsuzuz farklı arayışlar içerisine girmek istemiyoruz. Sesimiz duyulsun, kadın meslektaşlar bir araya gelsin istiyorum çünkü biz birlikte güçlüyüz. Hep birlikte hareket edersek sonuç alabiliriz. Odamıza ihtiyacımız var ve desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

KURULA KATILIM ÇAĞRISI

Meslektaşlarına seslenen Erhan Yaşar, “Bizim derdimiz yönetimde koltuk doldurmak değil. Bizim derdimiz o koltuğa değer katmak. Orada fayda sağlamak. Biz gece gündüz çalışıyoruz ve bunu bedel vererek kimse yaptıramaz, biz bunu gönülden yapıyoruz. Herkesin bir dayanışmaya ve birlikteliğe ihtiyacı var.  Meslektaşlarımızdan ricam genel kurula katılmalarıdır” diye  konuştu. 

‘SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ’

Kadın meslektaşlarına katılmaları için çağrı yapan Selçuk, “Buradan tüm meslektaşlarıma genel kurula özellikle katılımlarını rica ediyorum. Biz kurulduğumuz günden itibaren çalışıyoruz, bugün de çalışıyoruz yarın da çalışmaya devam edeceğiz. Mesleğimizden kopmak gibi bir durum söz konusu değil. O yüzden mesleğimizle ilgili yaşadığımız sorunlarda çözüm üretmek için söz sahibi olacağız” şeklinde konuştu. 


 

Editör: Haber Merkezi