Kedi Kültür Sanat Evi'nin desteği ve Ebru sanatının dünyaca tanınmış sanatçılarından Nedim Sönmez'in eğitimleriyle atölyeye giren iş dünyası, bir yandan çocuklar yararına ebruli tablolar yaparken bir yandan da araştırmalarıyla ve farklı tekniği ile bu sanata gönül vermiş sanatçının atölyesinde Ebru ile tanışma fırsatı yakalamış oldu. EGİAD Sosyal İlişkiler Komisyonu tarafından düzenlenen etkinliğe ilk etapta, iş dünyasından Neslişah Divrik, Seren Akıska, Suay Akıska, Özüm İlter Demirci, Ceren Sertdemir Yavuz, Ece Ocakoğlu, Sibel Maro, Zerrin Tunaboylu Ülken, Yeşim İpek katıldı.

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, sivil toplum kuruluşlarının toplum yaşantısındaki önemine değinerek, Ege Genç İşadamları Derneğinin iki dönemdir çocuklarla ilgili proje üretmesinin topluma katkısının büyük olduğunu dile getirdi. Kaya, "İki yıldır çocuklarımızın sağlığı, eğitimi üzerine proje geliştiriyoruz. Bu yıl da onlar için proje geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Bu tür sosyal sorumluluk projelerinin her zaman yanında olduklarını kaydeden Kedi Kültür Sanat Merkezi Kurucusu Güniz Can, “Sosyal Sorumluluk Projeleri ve çocuklara katkı sağlayacak sanatsal etkinlikler her zaman gündemimizin birinci sırasında yer almaktadır. Bizler sanatı bir meta olarak görmeyiz" dedi.

Projeye katılanlara ebru sanatının tanınmış ismi, Ege Üniversitesi Kâğıt ve Kitap Sanatları Müze Koordinatörü Nedim Sönmez, tüm bilgi ve birikimlerini uygulamalı olarak aktardı.

İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi