İZ GAZETE - Sebze meyve fiyatlarında yaşanan zamlar sonucu marketlerde bazı sebze ve meyvelerin satışı yasaklandı. Yasaklanmayan bazı ürünlerin de artık üretilmemesi ve de üretimin azlığından dolayı ürünlere 2 kilodan fazla satışının önüne geçildi. Bunun üzerie hükümet İstanbul ve Ankara'da tanzim satış yerleri açtı. Yurttaşlar artık güm içindeki zamanlarını uzun kuyruklarda geçirerek sebze meyveye ulaşır hale geldi. 

CHP eski İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, tanzim satış yerlerinin açılmasından sonra duruma ilk tepki gösterenlerden biri oldu.Hükümetin halka 'ilk' olarak sunulduğunu açıkladığı tanzim satış yeri (TANSAŞ)1973 yılında İzmir'de CHP'li İhsan Alyanak'ın daha ucuz et, sebze, meyve, kömür alsın diye uyguladığı halkçı bir proje olarak tarihe kaydedilmişti. Altıok, hükümetin halkla bağının kalmaması ve yeni projeler üretememesi iddiasıyla duruma tepki gösterdi.

KÜÇÜK YEREL ÜRETİCİNİN DESTEKLENDİĞİ PAZARLAR

Altıok sosyal medya hesabından yaptığı yeni bir açıklama ile, İzmir'de kurulan küçük yerel üretici pazarlarına dikkat çekti. İzmir'de birçok ilçede kurulan yerel üretici pazarları ile kadınlar hem üretime katkıda bulunup ev içi üretimden bağımsızlaşıyor hem de kırsaldaki üretici pazarlarda alıcı ile buluşarak ürünlerini kazanca çevirebiliyor. Altıok, 'İstanbul ve Ankara belediyeleri şehre her gün tırlar dolusu sebze taşırken, İzmir'in neredeyse tüm ilçe belediyelerinin "Küçük Yerel Üreticiyi Desteklemek" için köylü pazarları kurduğunu ve aracısız olarak tüketiciyle buluşturduğunu biliyor musunuz?' açıklamasıyla İzmirlilerin sağlıklı ve ucuz yiyeceğe, gün içindeki zamanını kuyrukta beklemeden, pazardan karşılayabildiğini hatırlattı. 

Editör: Haber Merkezi