TUGAY CAN / İZ GAZETE - AKP’li Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar tarafından açılan Dokuz Eylül Üniversitesi Tanzim Satış Noktası’nın 31 Mart yerel seçimlerinden bir hafta sonra kapatıldığı ortaya çıktı. Ayrıca konuya ilişkin Dokuz Eylül Üniversitesi’nden herhangi bir açıklama yapılmadı.

AKP iktidarının 31 Mart yerel seçimleri öncesinde başlattığı Tanzim Satış Noktalarına tüm Türkiye’de tepkiler yükselmişti.

Temel gıda maddelerinin fiyatlarında yaşanan artışı Tanzim Satış Noktaları ile aşmaya çalışan AKP iktidarının bu uygulaması sadece göstermelik bir çalışma olarak kaldı.

AKP VARLIK KUYRUKLARI OLARAK NİTELENDİRMİŞTİ

AKP iktidarının yerel seçim öncesinde giriştiği göstermelik olarak gerçekleştirdiği bu uygulama, AKP tarafından varlık kuyrukları olarak nitelendirse de başta halk olmak üzere Tanzim Satış Noktalarına muhalefet büyük tepki göstermişti.

Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi, Tanzim satışlarının ilk olarak İzmir’in Gültepe semtinde Aydın Erten tarafından gerçekleştirildiğini hatırlatarak AKP’nin Tanzim Satış uygulamasının seçime yönelik ve göstermelik olduğunu öne sürmüşlerdi.

AKP’Lİ REKTÖR’DEN DEÜ MANAV…

Tanzim Satış Noktalarının açılmasından kısa bir süre sonra AKP İzmir eski milletvekili ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Nükhet Hotar da Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi kantininde ‘DEÜ Manav’ adıyla tanzim satış noktasının kurulduğunu açıklamıştı.

Hotar, sosyal medyadan yapılan açıklamada “İzmir’de örnek bir projeyi daha hayata geçiren üniversitemiz, mensuplarımızın uygun fiyatlarla meyve sebze satın alabileceği ‘DEÜ Manav’ standının ilkini Tıp Fakültemizdeki kantinde hizmete açtı. Hayırlı olsun.” ifadelerine yer vermişti.

TANZİM, SEÇİMDEN BİR HAFTA SONRA KALDIRILDI

Ancak edinilen bilgiye göre Dokuz Eylül Üniversitesi’nde bulunan Tanzim Satış Noktasının 31 Mart yerel seçimlerinden 1 hafta sonra kaldırıldığı bilgisine ulaşıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin yönetiminden konuya dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Editör: Haber Merkezi