İZ GAZETE- Geçtiğimiz aylarda koronavirüs salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı üniversitelere tavsiye kararında bulunarak uzaktan eğitim önerisi yapmış, bunun üzerine birçok üniversite güz dönemini uzaktan eğitim ile geçirme kararı almıştı.

Bunlardan birisi de İzmir’in köklü üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi oldu. 26 Ekim Pazartesi ile birlikte online eğitime başlayan Ege Üniversitesi'nin internet sitesinin sürekli çökmesi, öğrencilerin mağduriyet yaşamasına sebep oldu.

İlk haftayı sistemin çöküş yaşamasıyla geçiren öğrenciler, ikinci hafta İzmir'de gerçekleşen 6,9 büyüklüğündeki depremle, üniversitede eğitimin bir hafta tatil edilmesinden dolayı derse girmediler. Üçüncü haftayla birlikte sistemdeki problemin hala devam ediyor olması, öğrencileri isyan ettirdi.

'DERSLERE GİRME ZORUNLULUĞU TALEP EDİYORLAR'

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Ceyda B, konuyla alakalı İz Gazete'ye açıklamada bulunarak, "Dönemin başladığı ilk günden itibaren, Egeders sistemi üzerinden herhangi bir derse bağlanamadık. İlk gün site çöktü ve sonrasında da belirli aralıklarla çökmeye devam etti. Sistem yetersiz olduğu için hocalarımız, geçen dönem olduğu gibi zoom/teams gibi uygulamalardan ders anlatımını sağlamak zorunda kalıyor. Zaten bilgisayar ve internete ulaşımımız zorken, sistem çöktüğünde hiçbir şekilde derslere giremiyoruz ancak buna karşın bizden dersleri geçebilmek için, derse girme zorunluluğu talep ediyorlar" dedi.

'1 MİLYAR 177 MİLYON 845 BİN ÜNİVERSİTE BÜTÇESİYLE MAĞDUR EDİLMEYE DEVAM EDİYORUZ!'

'Öğrenciler olarak yaşadığımız sorunlara dair Ege Üniversitesi'nin atanmış rektörü Necdet Budak'tan da hala herhangi bir açıklama gelmedi' ifadelerini kullanan Ceyda B, "Mağduriyet olarak spesifik bir şeyden ziyade birbiriyle bağlantılı olarak şunu yaşıyoruz; Derslere katılım zorunlu tutulurken bizler sistem çöktüğü için derslere giremiyoruz ve devamsızlığımız işliyor. Bu yıl Ege Üniversitesi, YÖK'ün hazırladığı üniversite performansları listesine göre yükselen 5 üniversiteden biri olarak 9. sırada yer aldı. Eğer 2 haftadır kendi sistemi üzeriden ders işleyemeyen bir üniversite, üniversite performansında 9. sıraya yükseldiyse, diğer üniversitelerdeki arkadaşlarımız nasıl ders işliyor merak ediyoruz. Ege Üniversitesi’nde altyapı sorunu nedeniyle 2 haftadır online ders gerçekleştirilemiyor ve devamsızlığımız işleniyorken biz üniversiteliler 1 milyar 177 milyon 845 bin üniversite bütçesiyle mağdur edilmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

'ŞU ANA KADAR HİÇBİR DERSE KATILAMADIK'

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden ismini vermek istemeyen bir diğer öğrenci ise, "Egeders sistemi yetersiz olduğu için derse girmeye çalıştığımız an error veriyor, şu ana kadar hiçbir derse katılamadık. Bütün fakülte bu durumda. Dönem 26 Ekim'de başlamıştı ve başladığı günden itibaren böyle devam ediyor. Hocalar üzerinde iyileştirme çalışmalarının yapıldığını söylüyorlar ama sonuç yine aynı. 11-12 Kasım tarihleri arasında muafiyet sınavımız var ama akademisyenlerin kendileri bile yoğunluk olmayan gece saatlerinde sınavı yapmamızı öneriyorlar yani hâlâ hiç bir çözüm yok" dedi.

'BİTSİN ARTIK BU ÇİLE' BAŞLIĞIYLA TAG AÇTILAR

Üniversite öğrencileri ayrıca sosyal medya hesabı üzerinden, #BitsinArtıkBuCile başlığıyla tag açarak, sistemin başarısızlığıyla ilgili şikayetlerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi