Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD), kadın dostu üyelerini unutmuyor. EGİKAD bu yıl 8 Mart Dünya Kadınları Günü Başarı Ödülü’nü Mutlu Metal İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gülesin Atalay’a verdi. Mutlu Metal’e bir ziyarette bulunan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Pınar Kılıç ve beraberindeki EGİKAD heyeti ödülü Atalay’a sunarken, Global Compact Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan Mutlu Metal’in faaliyetleri hakkında da bilgi aldı.

TÜM KADINLARA ÖRNEK GÖSTERİYORUZ

EGİKAD Yönetim Kurulu Emre Pınar Kılıç, kadının toplumdaki yerinin ancak güçlü örneklerin ve rol modellerin daha görünür hale gelmesiyle istenilen seviyeye geleceğini söyledi.  Bu düşünceyle geleneksel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Başarı Ödülü’nü bu yıl hem bir iş kadını olarak yürüttüğü çalışmalar hem de firmasında toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik faaliyetleri nedeniyle Mutlu Metal Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İcra Kurulu Başkanı Gülesin Atalay’a vermeyi uygun gördüklerini dile getiren Kılıç. “Her yıl başarılarıyla topluma örnek olmuş bir kadınımızı seçerek ödüllendiriyoruz. Bu yolla tüm kadınlara örnek gösteriyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğine önem veren, doğru kadın girişimci ve iş insanlarını toplumun önüne çıkarmak istiyoruz. EGİKAD olarak bu ödülümüzün hizmet ettiği ana fikir bu" diye konuştu.

36 KADIN ÇALIŞAN ORANI YÜZDE 36

Mutlu Metal İcra Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gülesin Atalay ise EGİKAD’a kendisini layık gördüğü bu ödül nedeniyle teşekkür etti. Bu ödülü tüm emekçi kadınlar adına aldığını söyleyen Atalay, “Bu ödül beni fazlasıyla gururlandırdı. Toplumsal cinsiyet eşitliği için çalışan, iş yaşamında bunu her zaman gözeten bir kadın olarak bu ödül mücadele azmimi daha da yukarı çekecek” dedi.

Mutlu Metal olarak WEPs imzacısı olduklarını hatırlatan Atalay, “Mutlu Metal olarak bizler, kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla kadınların güçlenmesini hedefleyen Kadının Güçlenmesi Prensipleri Platformu WEPs imzacısıyız. Firmamızda çalışanlarımızın yüzde 36’sı kadınlardan oluşuyor ve bu rakamı daha da yukarı çekmeyi hedefliyoruz” dedi.

ATALAY: 'KADINLARIN YOLUNU AÇIYORUZ'

Kadına ve insana değer veren, bu anlamda stratejilerini, insan kaynakları politikalarını oluşturan ve hayata geçiren bir yönetim anlayışına sahip olduklarını söyleyen Atalay, “Bu anlayışla, kadın çalışanlarımızın yetkilerini arttırarak, onların karar verici pozisyona gelmesi konusunda desteklemek ve onlara kariyer fırsatı sunmak her zaman Mutlu Metal’in en önemli öncelikleri arasında yer alacak ve kurumsal kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olmaya devam edecektir. Bu noktada Mutlu Metal’in kurucusu babam Çimen Atalay’ın kız kardeşim ve ortağım Gülçin Atalay Tunç ile benim önümüzü açma, sorumluluk verme noktasındaki iradesini de bir kadın olarak takdir ediyor ve kendisine bu vesile ile bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi