İzmir'de turizm emekçileri için eylem:  Günü geldiğinde kölelik yasasını kabul edenlerle hesaplaşacağız
İzmir'de turizm emekçileri için eylem: Günü geldiğinde kölelik yasasını kabul edenlerle hesaplaşacağız
İçeriği Görüntüle

Ege Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan ve Ege Üniversitesi’ne ait “Öğrenci Köyü’nde” oda fiyatlarına yapılan ciddi zam, öğrencilerin tepkisini çekti.

Geçtiğimiz yıl 6 bin TL olan konaklama ücretleri, çift kişilik oda için kişi başı aylık 9 bin 500 TL, üç kişilik oda için ise kişi başı 7 bin 950 TL olarak belirlendi. Aylık konaklama ücretleriyle beraber depozito bedellerine de zam yansırken, depozito bedelinin öğrencilerden peşin istendiği öğrenildi.

10 bin TL ücrete 3 öğün yemek de yok!

Kişi başı aylık 10 bin TL’yi bulan ücretlere öğrenciler için 3 öğün yemeğin olmadığı da edinilen bilgiler arasında yer aldı. Öğrenciler, Ege Üniversitesi Rektörlüğünün yaptığı bu zamma tepki gösterdi.

Muhabir: BATUHAN KAYA