Ege Üniversitesi kampüsündeki eylem genelgesi protestosunda gözaltına alınan 29 öğrenciden 27'si serbest bırakıldı. Geçmişte haklarında NATO protestosu gerekçesiyle dosya bulunduğu belirtilen U.Y. ve E.S. ise savcılık işlemleri için adliyeye sevk edildi.
27 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI
BirGün’ün haberine göre, emniyet ve hastanedeki işlemlerin ardından 27 üniversiteli serbest bırakılırken, U.Y. ve E.S. hakkındaki adli süreç devam ediyor. Haklarında geçmiş tarihli NATO eylemleri nedeniyle dosya bulunduğu öğrenilen iki öğrencinin adliyede savcılık işlemlerinin başlaması bekleniyor. Öğrencilerin avukatları ve arkadaşları, adliye önündeki bekleyişlerini sürdürüyor.
NE OLMUŞTU?
İçişleri Bakanlığı'nın üniversite kampüslerinde stant, afiş, bildiri ve toplantı haklarını sınırlandıran genelgesine karşı 22 Eylül 2026'da Ege Üniversitesi'nde öğrenciler bilgilendirme standı kurmuştu. Üniversitenin Özel Güvenlik Birimleri ve kampüs alanına giren çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesiyle arbede yaşanmış, öğrenciler gözaltına alınmıştı. Sağlık kontrolü için Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi ile Alsancak Devlet Hastanesi'ne sevk edilen öğrencilerin serbest bırakılması için kurumlar ve öğrenci grupları çağrı yapmıştı.




