CHP Selçuk Kadın Kolları üyelerinin yanı sıra yurttaşların da katıldığı etkinlikte kadın cinayetlerinde hayatları elinden alınan kadınlar ve depremde hayatını kaybeden yurttaşlar için mum yakıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk Kadın Kolları Başkanı Sibel Cebeci Şair Ahmed Arif’in  “ Nerede bir can ölse oralı olur yüreğim. Olmalı zaten. Olmasa "İnsan" olmaz yüreğim”   mısralarına atıfta bulunarak; “Bizler bugüne kadar işlenen her kadın cinayetinin, enkaz altında kalan yurttaşımızın, emek mücadelesinde hayatını kaybeden tüm emekçilerin acısını yüreğimizde taşıyoruz. Bir aydır yüreğimiz enkaz altında kalan canlarımız için acıyor. Çünkü bizler, yüreği insan olanlarız. Bizler nerede bir can ölse yüreği oralı olanlarız. Ve bir kez daha burada sessizce karanlığa haykırıyoruz. Unutmadık, unutmayacağız. Ne hayatı ellerinden alınan kadınları ne de enkazda yitip giden canlarımızı. Bizler sessizce karanlığa haykıracağız ve hepimiz birer mum yakacağız tüm karanlıkları aydınlatmak için” dedi.

Bu yıl 8 Mart’ta öldürülen kadınların yanı sıra depremde hayatını kaybeden tüm yurttaşların acısını yüreklerinde taşıdıklarını belirten Cebeci; “ Kadın, yaşam demek, yaşama dair her şey demek, özgürlük demek, emek ve mücadele demek. Hayatın her alanında erkeklerle yan yana omuz omuza yer alan, birlikte yürüyendir kadın. Ancak hayatı var eden, hayata renklerini katan, kendisi bir renk olan kadın bazen şiddet ile ölüm ile kurulan cümlelerde yer alıyor. Bu sene 8 Mart’ta ayrı bir burukluğumuz var. Ülke olarak çok büyük bir felaket yaşadık. Bu felaketten en çok etkilenenler arasında kadınlar yer aldığı gibi depremden sonra ayağa kalkmak için dayanışmayı büyütenler arasında da en çok kadınlar yer alıyor” dedi. 

Editör: Özlem Çimen Durmaz