MİHRİCAN CANDEMİR- CHP Milletvekili Aday Adayı Özcan Durmaz, İzTV’de yayınlanan Doğan Beyazgül ile Özgür Yorum programının konuğu oldu. Foça, Aliağa, Kınık, Dikili ve Bergama’yı içine alan Bakırçay Havzası’nın Ankara’da temsil edilmesi gerektiği ve bu doğrultuda talep olduğu için milletvekili aday adayı olduğunu söyleyen Durmaz, cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olması gerektiğini de dile getirdi.

mnştt

Yeni CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun ve yeni yöneticilerin başarılı olacağına dair inancının yüksek olduğunu söyleyen CHP Milletvekili Aday Adayı Özcan Durmaz, “Deniz Bey’in ayrılmasından sonra genel merkezimiz yeni yapılandırmaya gitme kararı aldı. Eski il yönetiminden arkadaşlarımızın da yer aldığı ve dışarıdan partililerimizin de katıldığı yeni bir il yönetimi oluştu. Açıkçası Şenol Bey’in kendi hayatındaki başarıları sebebiyle partimizi ciddi başarıya taşıyacağına eminim. Şenol Bey donanımlı, organizasyon yeteneği olan birisi olduğu için partimizi çok iyi bir yere götürecektir. Partimiz bugüne dek sürdürdüğü çalışmalar ve projelerle zaten belirli bir seviyeye ulaşmış durumda. Bundan sonraki süreçte de Şenol Bey’in ve yeni yönetici arkadaşlarımızın başarılı olacağına eminim. Gerisi lafügüzaf” şeklinde konuştu. Ayrıca AKP’nin, CHP Yeni İl Yönetimi hakkında yaptığı eleştirilere de cevap veren Durmaz, “AKP’nin bize siyaset dersi verecek hali yok. Onların partisinde işlerin nasıl yürüdüğünü biliyoruz” dedi.

‘BAKIRÇAY TEMSİL EDİLMELİ’

Bakırçay Havzası’nın sorunlarını Ankara’ya taşıyıp, problemleri çözüme kavuşturmak için aday olduğunu ifade eden Durmaz, “Bu bölgenin temsil edilme ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için milletvekili adayı oldum. Siyasetinin içinde olduğum dönemden bugüne kadar ‘bölgemizden vekil çıkmalı’ diye talep var. Geriye dönüp baktığımızda bütün siyasi partilerden bu bölgeden çıkan sadece 5 milletvekili var. Bu bölgeyi iyi tanıyan, içinde yaşayan insanlarla sürekli temas halinde olan bir milletvekili olmalı. Burası 500 binlik bir nüfusa sahip ve şimdiye kadar ciddi anlamda temsil edilmemiş. Çok geniş bir coğrafya ve kendi içinde ekonomik, sosyal alanlarda gelişmiş bir bölge. Bu bölgenin sorunlarının Ankara’ya taşınmasına ve temsil edilmesine ihtiyaç var. Burası, Türkiye ekonomisinin yüzde 5’inden fazlasını üretiyor ve dolayısıyla da kendi içinden temsil edilmeyi hak ediyor. Ankara’dan alınan güçle bölgenin problemlerinin çözülmesi gerekiyor. Ben de bu yüzden yola çıktım” şeklinde konuştu. 

İZMİR’İ BİRİNCİ ŞEHİR YAPACAĞIZ’

Cumhuriyetin, ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandıracağı bir sürece girmesi gerektiğini söyleyen Durmaz, bu süreçte yer almak istediğini ifade etti. Durmaz, “Ben aynı zamanda İzmir İkinci Bölge Milletvekili olacağım. Bütün bölgenin birinci dereceden sorunlarını dinleyerek, çözüm odaklı bir çalışma yapacağım. Aynı zamanda İzmir milletvekili olacağım ve İzmir kendi adına zaten çok önemli bir şehir. İzmir bakıldığında İstanbul’un arkasından Türkiye’nin ikinci en çok vergi veren şehri. Türkiye vergisinin yüzde 12’sini İzmir veriyor. İzmir bunun karşılığı olarak 40’ta 1’ini geri alıyor. Burada büyük bir haksızlık var. Biz İzmir’in sesini yükselteceğiz. Birinci şehir haline getirmek için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

‘İZMİR’E ŞAŞI BAKIYORLAR’

Aday olma sebeplerini sıralayan Durmaz, “Öncelikle Bakırçay, İkinci Bölge ve İzmir’in sorunlarını güçlü bir şekilde dile getirip, takipçisi olmak için aday oldum. Türkiye ve cumhuriyet değerlerinin baş tacı edilmesi ve cumhuriyet değerlerimizin geri kazanılması için sürdürülecek genel siyasi mücadelede söz alan vekillerden birisi olmak istiyorum” dedi. 

 ‘İZMİR’E ŞAŞI BAKIYOR’

İktidarın Halkapınar-Otogar Metro Hattı için ayırdığı 3 bi TL’lik bütçeyi de eleştiren Durmaz, “Ayırdıkları bütçe sayesinde iktidarın İzmir’e ne kadar az önem verdiğini görüyoruz. Bu kadar vergi toplanan bir şehre böyle bir bütçe ayırıp son derece negatif sözler sarf etmek bu iktidara yakışıyor. İzmir’den topladıkları vergileri başka bir şehre yatırmak kamu kaynaklarını kötü kullandığınızı ve İzmir’e şaşı baktığınızı gösterir” şeklinde konuştu.

‘TEK ADAMDAN KURTULACAĞIZ

CHP’nin her iki bölgeden 8-9 milletvekili çıkaracağını garanti gördüğünü söyleyen Durmaz, “İYİ Parti’den de milletvekili adayı koyarsak çok ezici bir şekilde milletvekili çıkartacağımızı düşünüyorum” dedi. Mevcut iktidarı eleştirerek sözlerine devam eden Durmaz, “Artık Cumhur İttifakı’nın söyleyebileceği bir argümanı kalmadı. Bu seçimde demokrasi yoluyla Tek Adam Rejimi’nden kurtulacağız. İktidarın bu çabalarına gülerek bakıyoruz. Heybesinde bir şey kalmayan ve toplum için bir önerisi olmayanların sözlerini ciddiye almaya gerek yok. Millet İttifakı ve Altılı Masa kendi oluşturduğu programla adım adım ilerliyor. Bu çalışmaların sonucunda da Cumhurbaşkanı adayımızın Genel Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu olacağını düşünüyorum. Adayımızın da şubat ayında açıklanacağını düşünüyorum” diye konuştu. 

‘OYLAR YERİNİ BULACAK’

Aynı zamanda sandık güvenliğine de dikkat çeken Durmaz, sandık güvenliği için uzun zamandır çalışmalar yürütüldüğünü dile getirdi. Durmaz, “Biz bir yılı aşkın süredir seçim sandık görevlilerimizi belirleyerek, il bazında kontrollerini yaptık. Genel merkez bazında da sandık güvenliğine dönük çalışmaların alt yapısı oluşturuldu. Seçime ilişkin çalışmalar en hazırlıklı ve güçlü olduğumuz alandı. Seçimi 1-2 yıl önce yapsalardı biz yine hazırdık. Bugün de hiçbir sorun yok. Vatandaşlar verecekleri her oyun yerini bulacaklarına emin olsunlar. Oyların sağlıklı kullanılması için güvenlik hazırlığımızı yapmış durumdayız. Oyların en demokratik bir şekilde kullanılmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı. 

‘TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ KURTARACAK’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Helalleşme Politikası’ ile Türkiye’nin geleceğinin kurtulacağını söyleyen Durmaz, CHP’ye dair artan umudun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde olduğunu da dile getirdi. Durmaz, “Genel başkanımız yeni bir siyaset yapma biçimi geliştiriyor. İletişim kuramadığımız kesimlerle iletişim kuruyor. Helalleşme adı altında birbirimizi anlamak için insanlarla bir araya geliyor. Genel başkanımızın bütün Türkiye ile kucaklaşma politikası yürütüyor. Aynı zamanda geleceğin iktidarını kurmak için buna ihtiyaç var. Bugün iktidar bütün gücünü toplumu ayrıştırmak üzerinde harcamış durumda. İktidarın sözlerinin gerçek olmadığını, birbirimizi anlamak için yaklaşmamız gerektiğini başkanımız gösteriyor. Türkiye’nin geleceğini bu kurtaracak” diye konuştu.

Editör: Duygu Kaya