Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Tireli basın mensupları ile bir araya geldi. Tire Belediyesi Derekahve Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltı programına Tire Belediye Başkan Yardımcısı Sefa Yıldırım ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Duygu Eskiyörük de katıldı. Tireli gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, düzenlenen toplantıda dört yıllık icraatlarını anlattı.

‘İŞ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

“Göreve gelir gelmez israfın önüne geçerek mali bir disiplin ortaya koyduk” diyen Duran; “Tire Belediyesi’nin Vergi Dairesi ve SGK kurumları dahil vadesi geçmiş bir borcu yoktur. Geçmiş dönem borçlarımızı da taksitlendirdik. Güncel borçlarımızı da günü gününe yatırmaktayız. Göreve geldiğimiz yıl 11 milyon dolar seviyesinde olan borcumuzu 2.5 milyon dolar seviyelerine getirdik. Bu borcu da ödeme gücümüz var ancak borçlarımız düşük faizle taksitlendirildiği için bunu ödemek mantıksız olur. Çünkü biz iş yapmaya devam eden bir belediyeyiz” diye konuştu.

5-1

Altyapı ve üstyapı çalışmalarını anlatan Duran, “Göreve gelir gelmez İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile yapmış olduğumuz istişareler sonucu ilk olarak altyapı hamlesi gerçekleşti. Tire’de artan kanser hastalıklarının bir kısmının sağlıksız içme suyundan kaynaklandığını düşünerek ‘Önce halk sağlığı’ dedik ve İzmir Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde Tire’nin 35 yıldır el değmeyen altyapı sorununu çözdük. Çünkü biz biliyoruz ki altyapı yapılmadan üstyapıyı yapmak vatandaşın parasını çöpe atmak olur. Aynı zamanda İzmir Gaz ve GEDİZ EDAŞ ile de görüştük, eş zamanlı olarak diğer kurumlar da yapılması gerekenleri yaptı. Altyapının Tire’de çözüme kavuşması nedeni ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

ARAÇ FİLOMUZU GENİŞLETTİK

Belediye’nin araç filosunu genişlettiklerini kaydeden Başkan Duran, “Göreve geldiğimiz yıldan bu yana araç filomuz ve makine parkurumuzu ciddi anlamda güçlendirdik.  Belediye bünyemize kendi öz kaynaklarımızla iş makineleri, kamyonlar, binek araçlar, ekip ve ekipman satın alarak hizmet kalitemizi yükselttik. Bunun yanı sıra Belediyeler Birliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Yunusemre Belediyesi’inden hibe araçlar aldık” dedi.

TÜRBE RESTORE EDİLİYOR

Rahvan At yarışları, Deve Güreşleri, Dağcılık Şöleni, Gençlik Şöleni, İncir Festivali, Motorsiklet Festivali gibi birçok etkinliği hayata geçirdiklerini aktaran Duran, “Bölgenin en önemli Türk İslam eserlerinden olan Balım Sultan Türbesi’ni de Valiliğimizle birlikte restore ediyoruz. Çalışmamız kısa süre sonra tamamlanacak” dedi.

ENGELLERİ AŞTIK

Engelli bireylerle ilgili yaptıkları çalışmaları da aktaran Başkan Duran, “Engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştırmak adına çalışmalarımız devam ederken seçim öncesi hedeflerimiz arasında yer alan Engelsiz Kafe Projemizi hayata geçirdik. Fatih Mahallesi başta olmak üzere bir çok mahallede   kaldırımlarımızı yenileyerek modern bir  görünüme kavuşturduk” diye konuştu.

11

Başkan Duran diğer faaliyetleri de şu sözlerle anlattı:  Seçim öncesi hedeflerimiz arasında olan evde bakım hizmetini İzmir Büyükşehir Belediyemiz’in destekleri ile başlatıyoruz. Kısa süre sonra  hizmeti aktif hale getireceğiz. Sosyal belediyecilik anlamında üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık. Tire Belediyesi olarak seçim öncesi hedeflerimiz arasında yer alan Halk Ekmek Satış Büfelerini hayata geçirerek hizmeti vatandaşımızın ayağına götürüp  onlara hizmet verdik. Günde 15 bin ekmek çıkararak 16 satış büfemize dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Modern bir hayvan barınağını hayata geçirdik. Uygunsuz koşulları ortadan kaldırarak Belediye tarihinde ilk kez can dostlarımızı hazır mama ile beslemeye başladık. Sadece 2022 yılında 741 can dostumuzu kısırlaştırarak aşı ve genel muayanelerini yaptık. 57 can dostumuzu sahiplendirdik. Modern barınağımızda hizmetlerimiz devam ediyor. Sosyal Belediyecilik anlamında göreve geldiğimiz yıllarda başlattığımız Hoşgeldin Bebek Projemiz devam ediyor. Bu yılda yeni doğan 550 bebeğimize ‘hoşgeldin bebek’ diyerek hediyelerimizi takdim ettik” 

PARKLARIMIZI YENİLEDİK

Tire Belediyesi olarak zamanla eskiyen ve atıl hale gelen parkları da sil baştan yenilediklerini kaydeden Başkan Duran, “Sadece 2022 yılında özkaynaklarımızla Tire’ye 12 bin 520 m2 yeşil alan, 14 adet çocuk oyun gurubu, 5 takım spor kondisyon aleti, 8 adet park yenileme  ve bin 856 m2 zemin kauçuk kaplama yaptık. Mevcut 59 çocuk oyun gurubu ve 27 adet spor kondisyon aleti  kontrol ve bakımları yapıldı. Daha yeşil bir Tire için ilçe genelinde yeşillendirme çalışmalarımızı sürdürdük. Kırsal mahallelerimizi unutmadık. Fırsat buldukça mahalle ziyaretleri yaparak vatandaşlarımızla bir araya gelip sorunlarını dinledik. Kırsal mahallelerimizde İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile başlattığımız asfalt hamlesinde bir çok köy yolunu asfaltladık. Birçok köyde meydan düzenlemesi yaparak köylerimizin daha modern bir görünüme kavuşmasını sağladık” dedi.

7-1

CUMHURİYET MEYDAN DÜZENLEME

Cumhuriyet Meydanı düzenleme çalışmalarını anlatan Başkan Duran, “İlk olarak meydan düzenleme kapsamında kaldırımlarımızı yeniledik. Kaldırımlarımıza 1.80 cm boyunda yeşil alanlar bıraktık. Ancak ATM ve büfelerin önündeki kaldırıma bu uygulamayı yapamadık. Kaldırımda büfe ve ATM’lerin olması  engel oldu. Bizde kaldırım üzerinde bulunan iki büfe ve 2 ATM’yi  İstasyon Caddesi güzergahına alarak bu sorunu ortadan kaldırdık. Böylelikle vatandaşlarımızın yürüyecekleri kaldırım alanı genişlemiş oldu” diye konuştu.

ORHUN ABİDELERİ

Türk tarihinin ilk yazılı vesikası Göktürk yazıtlarının birebir aynısının Tireli heykeltıraşlar tarafından yapılarak Tire’de Cumhuriyet Meydanı’na konulduğunu dile getiren Başkan Duran, Sosyal Market Projesini hayata geçirdiklerini de sözlerine ekledi; ayrıca yaz spor okullarında bir çok branşta sporcu yetiştirdiklerini belirtti. 

İŞ İNSANLARI DESTEK VERDİ

Tireli İş İnsanlarının da destek verdiği 2 adet  sünnet şöleni gerçekleştirdiklerini hatırlatan Salih Atakan Duran, “Son sünnet şöleninde  50 çocuğumuz erkekliğe ilk adımını attı. Sünnet şöleninde 3 bin kişilik yemek ikramı yaptık” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu üzerine Güneş Enerjisi Santrali kurma projesinin fizibilite çalışmalarını tamamladıklarını belirten Duran, “Kısa süre sonra ihale aşamasına geçeceğiz. Projemizi tamamladığımızda Belediyemiz kendi elektriğini ve hatta daha fazlasını kendisi üretir hale gelecek. Çalışmalarımız kapsamımda ilçe genelinde bir sokak aydınlatma projemiz var. Bekleme mevkiinden başlayacak olan proje istayon caddesi, 29 Ekim Caddesi, Atatürk Caddesi, Gümüşpala Caddesi ve Adliye  Meydanını kapsayacak. Proje tamlandığında Tire'ye çok yakışacak.  Ayrıca Tarihi Kutu Han çevresi İzmir Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde altyapısı yenilenerek Sokak Sağlıklaştırma Projesi yapılacak. Projenin ardından bu alana aydınlatma projesi uygulanarak şehir estetiğine uygun modern bir alan kazandırılacak” ifadelerini kullandı. 

ONLAR MUTLU TİRE MUTLU

Tire Belediyesi'nde çalışan personelin yüzü gülsün ve çalışma şartları iyi olsun diye şartları zorlayarak her zaman bölge genelinde en yüksek ücreti vermeye çalıştıklarını belirten Duran,  “Çünkü biz büyük bir aileyiz. Onlar mutlu olursa Tire Mutlu olur” diyerek sözlerine son verdi. 

Editör: Duygu Kaya