İzmir Büyükşehir Belediyespor su topunda Türkiye şampiyonu!
İzmir Büyükşehir Belediyespor su topunda Türkiye şampiyonu!
İçeriği Görüntüle

Türkiye’ye özgü geleneksel tatlılardan biri olan Türk dondurması, Temmuz 2025’te yayımlanan TasteAtlas listesinde dünyanın en iyi soğuk tatlısı seçildi.
Dünyanın en iyi soğuk tatlıları belirlendi: Türkiye birinci oldu
TasteAtlas tarafından yayımlanan “Dünyanın En İyi 50 Soğuk Tatlısı” listesinde Türkiye’den Dondurma, 4.5 puan alarak birinci sıraya yerleşti. Maraş dondurması olarak da bilinen bu tatlı, yoğun kıvamı, uzayan yapısı ve tok lezzetiyle geleneksel bir Türk mutfağı öğesi olmayı sürdürüyor. Listenin ikinci sırasında Amerika Birleşik Devletleri’nden Frozen Custard, üçüncü sırasında ise İtalya’nın Gelato al Pistacchio tatlısı yer aldı. İngiltere’den Clotted Cream Ice Cream ve Porto Riko’dan Limber gibi tatlılar da üst sıralarda kendine yer buldu.


Türkiye’den sadece dondurma yer aldı

TasteAtlas listesinde Türkiye’den yalnızca dondurma bulunurken, İran’ın Faloodeh ve Hindistan’ın Kulfi gibi tatlıları da dikkat çekenler arasında yer aldı. Listenin genelinde İtalya, çeşitli gelato türleriyle önemli bir ağırlık oluşturdu.

Listede yer alan ilk 10 soğuk tatlı (Temmuz 2025)

  • Dondurma (Türkiye) – 4.5
  • Frozen Custard (ABD) – 4.5
  • Gelato al Pistacchio (İtalya) – 4.5
  • Clotted Cream Ice Cream (İngiltere) – 4.5
  • Limber (Porto Riko) – 4.4
  • Affogato (İtalya) – 4.3
  • Brownie Sundae (ABD) – 4.3
  • Kulfi (Hindistan) – 4.3
  • Sorbetes (Filipinler) – 4.3
  • Gelato alla Nocciola (İtalya) – 4.3

Kaynak: HABER MERKEZİ