MİHRİCAN CANDEMİR / İZGAZETE- Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin 77’nci kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında İzmir'e geldi; aralarında gazetemizin genel koordinatörü Özgür Coşkun’un da olduğu İzmirli gazetecilerle buluştu. Buluşmaya DP Milletvekili Cemal Enginyurt, İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı ve çok sayıda partili de katıldı. 1946 yılında kurulan Demokrat Parti'nin 1947'de birinci yaşını İzmir'de kutladığını hatırlatan Genel Başkan Uysal, “77’nci yılda yine İzmir'de olmak istedik. Çünkü burası Demokrat İzmir. Bu çok anlamlı bir ifadedir" dedi.

6’lı Masa’nın açıklayacağı cumhurbaşkanı adayının, kamuoyunun tanıdığı bir isim olacağını söyleyen Uysal, aynı zamanda açıklanacak ismin siyasi liderler arasından olması gerektiğini de belirtti. Uysal, “Kamuoyu tarafından siyasal tercihleri bilinen, siyasal süreci en iyi şekilde yönetecek ve ekonomi, dış politika açısından da ortaya bir performans koyacak, Türkiye’nin bozulmuş ayarlarını yerine getirecek bir siyasi isme ihtiyaç var. Bunların sonucunda da toplumsal muhalefetin beklentisini karşılayacak bir aday olacağından şüphemiz yok.” ifadelerini kullandı.

‘ÖNYARGIMIZ YOK’

Ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olma ihtimali hakkında konuşan Uysal, “İkinci büyük partinin genel başkanının adaylık düşüncesinin olmasından daha doğal bir şey olmaz. Bizim önyargımız yok. Sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere pek çok alternatif var. Mutabakat sağlandığında kolay sonuç alınacağı düşüncesindeyim. O açıdan seçilebilir aday noktasındaki en güçlü adaylardan birisinin Kılıçdaroğlu olduğunu düşünüyorum” dedi.

Editör: Duygu Kaya