Pek çok ünlü dizi ve filmin altına imza atan HBO'nun da sahibi olan Warner Bros-Discovery,  BluTV'nin tamamını satın aldı. Warner Bros-Discovery ve hâliyle HBO, Türkiye'deki elini güçlendirmiş oldu. Daha önce yapılan ve HBO içeriklerinin Türkiye'ye getirilmesini sağlayan anlaşma, satın alma ile daha etkin bir biçimde kullanılabilecek. Diziseverler HBO içeriklerinin dünya ile aynı anda Türkiye'de yayınlanacak olması dolayısı ile mutlu olacak.

Discovery ile kurulan stratejik ortalık çerçevesinde şirket, 2021 yılında BluTV'nin yüzde 35'ine ortak olmuştu. Ortaklığın ardından birçok HBO dizisi ve Discovery+ içeriği platformda yer almaya başlamıştı.WB Discovery, BluTv ile birlikte sıfırdan bir organizasyon kurmadan Max Türkiye'yi hayata geçirme şansına sahip oldu.

BluTV kimin?

2015'te Doğan Holding çatısı altında Aydın Doğan Yalçındağ önderliğinde kurulan BluTV, 2017 yılında 'Masum'la birlikte ilk orijinal yapım içeriğini izleyiciyle buluşturdu.

Warner Bros kimin?

Warner Brothers (Warner Kardeşler) veya kısaca Warner Bros. dünyanın en büyük film yapım ve televizyon yayın şirketlerinden biri. AT&T'nin WarnerMedia grubunun bir iştiraki konumunda ve merkezi Burbank, Kaliforniya, ABD'dir.1923 yılında Harry, Albert, Sam ve Jack Warner tarafından kurulan şirket, Warner Brothers (Warner Kardeşler), kısaca Warner Bros. ismini almıştır. Amerikan film endüstürisinin büyük isimlerinden olan Warner Bros. aynı zamanda Motion Picture Association of America (MPA) üyesi.

Editör: Esra Seyirden