Erkeklerin ve kadınların diş sağlığı kadar estetiğine de özen gösterilmesi sonucunda gülüş tasarımı İstanbul ve diğer illerimizde en çok tercih edilen diş hekimliği prosedürlerinden biri haline gelmiştir. Kadıköy diş hekimi muayenehane ve kliniklerinde en çok talep edilen işlemlerden bir diğeri olan diş beyazlatma İstanbul ve diğer metropollerimizde giderek artan bir popülariteye sahiptir.

Modern diş hekimliği kapsamında uygulanan tedaviler deki değişim ve gelişim sayesinde kadınlar ve erkekler daha güzel ve etkileyici bir gülümsemeye sahip olabilmektedir. Bu amaçla uygulanabilecek pek çok farklı estetik diş hekimliği prosedürü bulunur. Diş beyazlatma ise bunların başında gelir.

Sağlıklı ve güzel görünen dişlere sahip olmak, bireylerin öz güveni ve sosyal ilişkileri açısından önemlidir. Sağlıksız, şekli bozuk, renklenmiş ya da lekelenmiş dişlere sahip olmak bakımsız bir görünüme sebep olarak kişinin öz güvenini ve sosyal yaşamını olumsuz yönde etkileyebilir. Kişisel bakımına özen gösteren herkesin en önemli isteği, sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olmaktır. Herhangi bir nedene bağlı olarak dişlerinde renklenme ya da şekil bozukluğu görülen kişiler özgüven kaybına bağlı olarak önemli psikolojik olumsuzluklarla karşılaşabilirler. Estetik ve restoratif maddelerin kullanıldığı diş hekimliği prosedürleri sayesinde dişlerin şekil, renk ve konum bozukluklarını konforlu bir şekilde gidermek mümkün olabilir.

Günlük yaşamda tüketilen yiyecek ve içecekler, çocukluk döneminde dişler oluştuğu sırada ortaya çıkan yapısal bozukluklar, içilen sulardaki flor miktarı, anne karnında ya da bebeklik döneminde maruz kalınan çeşitli antibiyotiklerin etken maddeleri dişlerde renklenmeye ve lekelenmeye neden olabilir.

Sayfa: https://www.nazannurarik.com/gulus-estetigi/

Diş beyazlatma zararlı mı?

Parlak ve beyaz dişlere sahip olmak çoğu kişinin hayalini süslese de, çeşitli nedenlerden dolayı bu durum her zaman mümkün olmayabilir. Bazı kişilerin dişleri doğuştan sarı renkli olurken, bazı kişiler dişlerinde renklenmeye ve lekelenmeye neden olan yiyecek ve içecekleri fazla tüketmeleri dolayısıyla bu sorunu yaşayabilirler. Dişlerin düzenli olarak fırçalanması, dişlerdeki renklenmeleri gidermek için her zaman yeterli olmaz.

Bireyler öz güvenlerinin zedelenmesine neden olabilen renklenmeleri gidermek için dişleri beyazlatma özelliğine sahip diş macunları ve parlatıcılar yeterli gelmeyince, diş beyazlatma etkili bir çözüm olabilir. Tüm bu etkenler sonucu dişlerde ortaya çıkan renklenmeleri, iç renklenme ve dış renklenme olarak sınıflandırmak mümkündür. Bu nedenle dişlerdeki renklenmenin türüne göre farklı diş beyazlatma yöntemlerinden faydalanılması söz konusu olabilir. Uygulanması gereken diş beyazlatma yöntemleri hasta özelinde diş hekimi tarafından belirlenmelidir.

Diş beyazlatma prosedürü karbamid peroksit ya da hidrojen peroksit bazlı ağartıcı maddeler kullanılarak uygulanır. Peroksit oksitleyici diş beyazlatma ajanları, diş minesinin çubuğa benzer yapısındaki gözeneklere nüfuz eder ve lekelerin parçalanması görevini üstlenir. Sarımsı dişlerde elde edilecek beyazlatma etkisi, kahverengimsi dişlere oranla daha fazladır.

Sayfa: https://www.nazannurarik.com/dis-beyazlatma/

Diş beyazlatma nedir?

Diş beyazlatma son derece popüler bir estetik diş hekimliği prosedürü olarak, çeşitli nedenlerle dişin mine ve dentin tabakasında ortaya çıkan renklenmeleri gidermek ve diş rengini ağartmak için uygulanır. Dişlerin doğal renginde zaman içinde farklı nedenlerle ortaya çıkan renklenmeleri gidermek için diş taşı temizliği ve polisaj işlemlerinden faydalanılabilir. Diş taşı temizliği ve polisaj işlemiyle giderilemeyen lekelenmeleri gidermek için en içi seçenek diş beyazlatmadır.

Diş beyazlatma tedavisi, hasta özelinde ihtiyaçlara ve beklentilere göre planlanmalıdır. Tercih edilen yöntem, alanında uzman ve deneyimli diş hekimleri tarafından uygulandığı takdirde dişlerde 4 ila 5 tona kadar beyazlama etkisi elde edilebilir.

Diş beyazlatma tedavisi her hasta özelinde farklı yöntemlerde uygulanabilen bir estetik diş hekimliği prosedürüdür. Ofis tipi diş beyazlatma ve ev tipi diş beyazlatma yöntemleri arasında karar verildikten sonra; seçilen yöntemin toplamda ne kadar süre içinde ve kaç seans halinde uygulanacağı belirlenir. Ofis tipi diş beyazlatma işlemi genellikle 2 ila 3 seansta tamamlanırken; ev tipi diş beyazlatma işleminin tamamlanması için 2 ila 3 haftaya ihtiyaç duyulabilir. Ev tipi diş beyazlatma uygulaması kapsamında diş beyazlatma plakları günde ortalama 4 ila 6 saat takıldığında tedavi 10 ila 15 günde; plakların gece uykusu sırasında takıldığı durumda ise 8 ila 10 günde tamamlanabilir.

Dişlerin beyaz, sağlıklı ve bakımlı olması çok istenmesine karşın, her zaman mümkün değildir. Bireylerin doğal diş rengi sarı olabildiği gibi, kullanılan bazı antibiyotiklerin etken maddelerine bağlı olarak dişlerde içsel renklenmeler yaşanması da sık görülen bir durumdur. Buna ek olarak dişlerde renklenmeye neden olabilen yiyecek ve içeceklerin tüketilmesi nedeniyle dişlerde dışsal renklenmeler görülmesi olasılığı da yüksektir. Gerek içsel gerek dışsal renklenmeler dişlerin doğal beyazlığının kaybedilmesine, estetik açıdan memnuniyetsizliğe neden olabilecek bir görünüme neden olabilir.

Diş beyazlatma dişlerde bulunan renklenmeleri gidermek ve dişlerin istenen beyazlığa kavuşmasını sağlamak için uygulanır. Etkili sonuçlar alınabilmesi için diş beyazlatma işlemi mutlaka alanında uzman ve deneyimli diş hekimler tarafından uygulanmalıdır. Ayrıca mutlaka hasta özelinde doğru yöntem belirlenmelidir.

Sayfa: https://www.nazannurarik.com/