28 Mayıs'ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine sayılı günler kala Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği Toplantı Salonu’nda basın açıklaması düzenlendi.

DİSK’e bağlı sendikaların şube yöneticileri, iş yeri temsilcilerinin katıldığı açıklamada konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, " Başkanlık düzeni işçiye zararlıdır, halka zararlıdır, memlekete zararlıdır ve bu nedenle başta işçi sınıfı olmak üzere halkımızın iradesiyle değiştirilmek zorundadır ve değiştirilecektir. Bir hafta boyunca sahada çalışıp 70 bin oyu sandığa getirmenin sözünü veriyoruz" ifadelerini kullandu. 

Karanlığı yırtacağız

AKP döneminde yıllar boyunca işçilerin haklarını, hukuklarını koruyabileceği, savunabileceği tüm mekanizmaların adım adım ortadan kaldırıldığını ifade eden Sarı, "Sendikalaşma büyük baskı altına alınmış, grev yasaklamak övünç vesilesi haline getirilmiş, en basit toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı bile oldukça daraltılmış, adalet saraylarında işçi hakkı aranamaz olmuştur. Kısacası işçi sınıfı hakkını hukukunu korumak için kullanabileceği tüm demokratik mekanizmalar ağır tahribata uğramıştır. Ve görülmüştür ki, 'İşçilerin ekmeği demokrasidir'. Bu nedenle 28 Mayıs seçimlerinde vereceğimiz karar, ülkemizi hangi cumhurbaşkanının yöneteceğinden ibaret değildir. Bu sandık, bizim için esas olarak, adaleti ve demokrasiyi ağır biçimde tahrip eden, ülkeyi şirket gibi yöneterek milyonları enkaz altında bırakan, otoriter başkanlık sistemini değiştirmek için, bölünmeden, parçalanmadan birlik olacağımız sandıktır. İnsan hakları, barış ve sosyal adalet, örgütlenme özgürlüğü, sendikal haklar ve insan onuruna yaraşır koşullarda yaşayabilmek için azim ve kararlılıkla kavgamızı sürdüreceğiz. Bizi içine hapsetmeye çalıştıkları karanlığı yırtacağız. Şimdi, eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, bilimsel bir ülke yönetimine hiç olmadığı kadar ihtiyacımız ve bunun gerçekleşmesi için bir seçeneğimiz var: o da tek adamı göndermektir” ifadelerini kullandı.

Çağrıda bulundu

Tüm vatandaşlara 'sandık' çağrısında bulunan Sarı, "Emeğin hakları, işçilerin sosyal ve ekonomik koşulları ve bunların ön şartı olarak eşitlik demokrasi ve adalet için mücadelemizi inatla, ısrarla ve kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Gelecek, işçi sınıfının ve tüm emekçilerin ellerinde yükselecektir. Bizler sadece işçilerin değil tüm emekçilerin, kadınların, çocukların ve ötekileştirilen tüm kesimlerin, doğanın ve tüm canlıların haklarını sonuna kadar savunacağız. Bizler, 28 Mayıs'ta; sevgi ile nefreti, adalet ile zulmü, demokrasi ile saltanatı, özgürlük ile esareti, barış ile savaşı, geleceği, gençliği, çocukları, eğitimi, bilimi, laikliği, tek adam rejimini, domuzbağını, çocuk istismarını, kadın cinayetlerini oylayacağız. Yani köprüden önceki son çıkıştayız ve karanlığa teslim olmamak için, oy vermek, oy vermeye ikna etmek ve oylarımıza sahip çıkmak zorundayız. Memleketimizin üzerine karabulut gibi çökmüş bu kötülüğü göndermek için, öncelikle oy vermeye gitmeli, sonrasında, oyumuza ve sandıklara sahip çıkmalıyız.28 Mayıs'a kadar işyeri işyeri, meydan meydan, sokak sokak anlatacağımız hakikat ve yapacağımız çağrı nettir: Başkanlık düzeni işçiye zararlıdır, halka zararlıdır, memlekete zararlıdır ve bu nedenle başta işçi sınıfı olmak üzere halkımızın iradesiyle değiştirilmek zorundadır ve değiştirilecektir. Bir hafta boyunca sahada çalışıp 70 bin oyu sandığa getirmenin sözünü veriyoruz" açıklamasını yaptı.

Onlar 5 diyor, biz 10 oluruz

Oy ve Ötesi Derneği'ni "Sandıklarda siyasi partilerin birer temsilcileri ve müşahitleri olabilir. Oy ve Ötesi diye bir dernek orada olamaz. Siz Gezici'siniz, biz sizi biliyoruz. Siz seçimi karıştırmak için oradasınız" sözleriyle hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da tepki gösteren Sarı, "Oy ve Ötesi Derneği'ne karşı bir linç kampanyası yürütülmekte. O yüzden oylarımıza sahip çıkmak için elimizde şube başkanlarının da o gün dağıtacağı müşahit kartları var. Her sandıkta onlar 5 diyor ama biz 10 oluruz, tek bir oyumuzu bile heba etmeyeceğimiz için müşahit kartları da DİSK'lilerin cebinde olacak. Bununla da sandıklarımızı güvence altına alacağız" şeklinde konuştu.

Editör: Duygu Kaya