Gazetecilik mesleğinin zorlu kulvarlardan geçtiği, basın kuruluşlarının her geçen gün kan kaybettiği, bağımsız haberciliğin üzerindeki baskıların arttığı, haber yapma özgürlüğünün giderek kısıtlandığı günümüzde, zorluklara inat azimle büyüyen basın kuruluşlarımız çölde açan çiçekler gibidir. 

Evet engeller vardır, problemler katmerlidir, gazetecilik mesleği tahmin edilemeyecek kadar meşakkatlidir ama bir avuç insan bir araya gelir, akıl almaz bir mücadele gücü ortaya koyarlar ve başarırlar. İz Gazete, bu başarıyı azmiyle yakalayan yerel gazetelerimizden birisidir. 

** 

İzmir, yerelde gazeteciliğin güçlü yapıldığı bir kenttir. İlk kurşunu atarak bağımsızlığın meşalesini yakan Gazeteci Hasan Tahsin’in mirasını üzerinde taşır. Bu mirasın verdiği güçle, yerel basın ayakta kalır ve her şeye rağmen istihdamını artırmayı başarır.   

9 günlük gazetemiz, iddialı internet haber sitelerimiz, uzun yıllardır varlığını sürdüren ulusal basın kuruluşlarının İzmir ekleri, bürolarıyla kentin basın varlığı bizleri gururlandıran çizgide olmuştur. 

7 YILIN İZİ'NE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

**

Özellikle son yıllarda Türk medyası, sahiplik yapısı açısından tekelleşmeye doğru giderken, İzmir yerel basının renkli, farklı, bağımsız haberciliğin örneklerini taşıyan tarzının örnekleri dikkat çeker. Onlardan biri olan İz Gazetemizin büyüme serüvenindeki tanıklarından biriyim. 

**

Her yıl biraz daha büyüyerek gazetenin yanı sıra, dergi, televizyon, yayınevi ve ajans gibi mecralarla haber alma özgürlüğünü çeşitlendirmek kolay değildir. En kıymetli noktalardan biri de çok sayıda genç arkadaşımıza istihdam yaratmasıdır. Her yıl iletişim fakültelerinden binlerce pırıl pırıl öğrenci büyük umutlarla mezun olurken, yerel basının yarattığı istihdam imkânı can suyu niteliği taşıyor.  

O nedenle tüm zorluklara rağmen her yıl daha da güçlenerek, yayınlarını çeşitlendirerek ve istihdam yaratarak yoluna devam eden İz Medya’nın 7’nci kuruluş yıldönümünü ve bu başarıya katkı koyan bütün meslektaşlarımı yürekten kutluyorum. 

İZ Gazete’nin varlığı, bir azim hikayesidir. 

**

İmtiyaz sahibi Ümit Kartal’ın gece gündüz demeden çalışkanlığı, Yayınlar Koordinatörü Murat Attila’nın mesleki deneyimi ve genç ekibin enerjisiyle İz Gazetemizin uzun yıllar daha nice başarılı ‘İZ’ler bırakacağına eminim. 

Yolları açık, güzel enerjileri çok olsun…

Editör: Duygu Kaya