İzmir Dikili'de yapılan anket sonuçları Kırmızı Kare şirketi tarafından açıklandı.

Şirket tarafından yapılan sesli ankete 6 bin 37 kişi katıldı. Ankete katılanların tercihleri, ilçenin siyasi gündemine yeni bir boyut kazandırdı.

Anket sonuçlarına göre, bağımsız aday Kemal Doyuran birinci sırada yer aldı. Doyuran, 2 bin 428 oy alarak rakiplerinin önüne geçti. Özellikle, CHP'den aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Doyuran'ın bağımsız adaylığı, ilçede büyük bir tartışma ve heyecan yarattı.

Kırgöz ikinci sırada

Mevcut belediye başkanı Adil Kırgöz, 2 bin 88 oy alarak ikinci sırayı aldı. Kemal Doyuran'ın bağımsız adaylığıyla ilgili yapılan açıklamalar ve halkın tercihleri, önümüzdeki dönem için Dikili’de siyasi dengeleri yeniden şekillendirebilecek nitelikte. 

480 kişi kararsız

Ankete katılanların bir kısmının kararsız olması da dikkat çekti. 480 kişinin kararsız olduğu belirtilirken, bu grup ilerleyen süreçte aday tercihlerini yaparken belirleyici olabilir.

Bu halk satılık değildir

Kemal Doyuran, halkın dediğinin olacağını vurgulayarak, bağımsız adaylığını şu sözlerle açıklamıştı:

"Halkı satın almaya kimsenin gücü yetmez. Özgürlüklerimizi hiç kimse esir alamaz. Bu yüzden halkın adayı olmaya geldim. Ben, eşim ve çocuklarım da dahil, bu halk satılık değildir. Bu yüzden halkın adayı olmaya geldim. Parti rozetimi çıkardım, sizler için canla başla çalışacağım dostlarım."

Editör: Duygu Kaya