Türkiye hafta sonu gerçekleştirilecek yerel seçimleri beklerken adaylar da sahada son çalışmalarını sürdürüyor. İzmir’de ise seçimlerin kıran kırana geçmesi bekleniyor. Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Buca Belediye Başkanı Aybar Uygur, pazar günü gerçekleşecek demokrasi şöleni öncesinde seçmene seslendi. Uygur, “Daha aydınlık yarınlara ulaşmak için geçmişimizden aldığımız miras ve Buca’ya duyduğumuz büyük sevda ile yola çıktık. Söz veriyoruz Buca’nın tüm dertlerine deva olacağız” dedi.

Buca'yı Bucalılarla yöneteceğiz

Buca’nın en çok anlaşılmaya ve değerlerine sahip çıkılmasına ihtiyacı olduğunu söyleyen Uygur, “Buca tarihtir; geçmişten aldığı miras ile geleceği yazar, gönülleri birleştirir. Efsanelerin doğduğu, binlerce gence ana kucağı olan, bağrında nice hatıralar barındıran Buca’nın kalbinde yetişmiş bir Bucalı olarak köklerimizden aldığımız güçle hiçbir Bucalı’nın başını yere eğdirmeyeceğimizin sözünü baştan veriyoruz. Gencimizle yaşlımızla, kadınımızla erkeğimizle, gülen gözleriyle bize umutla bakan çocuklarımızla her bir Bucalı’nın yaşam standartlarını en yükseğe çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız. Şeffaflık ve katılımcılık ilkelerine sonuna kadar bağlı kalarak attığımız her adımın hesabını verecek; planlama ve gelişme çalışmalarını titizlikle sürdüreceğiz. Bölge sakinleri ile birlikte yürüteceğimiz çalışmalar neticesinde olgunlaşacak kentsel dönüşüm ve gelişim projelerimizin hızla hayata geçmesi için diğer kurum ve kuruluşlarla köprüler ve iş birlikleri kuracak, Buca’yı Bucalılarla yöneteceğiz” dedi.

Örnek bir ilçe olacağız

“Biz mirasımızı İsmail Ağa’dan (Karaman) aldık; 47 mahallemizin her bir taşına yüreğimizi koyduk, hizmet aşkıyla bu yola koyulduk” sözleriyle açıklamalarını sürdüren DEVA Partisi Buca Belediye Başkan Adayı Uygur, “Buca içinde barındırdığı türlü renkleriyle aslında küçük bir Türkiye’dir. Ayrıca farklı kültürleri uyum içinde harmanlamasıyla da bir o kadar eşsizdir. İnsanların diline, dinine ve mezhebine bakmaksızın eşit ve adil bir hizmet vermek adına çalışacak, Bucalılarla birlikte güzel ilçemizi ülkemize örnek bir ilçe haline getireceğiz. Ülkenin içinde bulunduğu durumu hepimizin objektif bir bakış açısıyla görebiliyor olmamız lazım. Yaşadığımız sorunların nedenini iyi analiz edip, bu dertlere kimin deva olacağını da iyi seçmek güzel ilçemizin gelecekteki kaderinde büyük rol oynayacaktır. Arkamızdaki en büyük güç, büyüklerimizin ve kardeşlerimizin, siz değerli seçmenimizin duası ve bize olan güvenidir. Rüzgarımız olun, Buca’yı şahlandıralım; oy verin Buca’ya deva olalım” diye konuştu.

Editör: Duygu Kaya