Sağlık-İş İzmir Şubesinin örgütlü olduğu Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde 1300 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde dün yapılan altıncı oturumda da anlaşma sağlanamadı. DEÜ yönetimi, işçilerin en düşük yevmiyesinin 400 lira olması talebini kabul etmedi.

Deprem bölgesine yapılan yardımlardan dolayı üniversitenin ekonomik olarak zor bir dönem geçirdiğini öne süren DEÜ yönetimi, işçilerin ücretlerinin yüksek olduğunu iddia ederek, istenen zammı veremeyeceğini açıkladı. Yönetim ayrıca sözleşmenin Yüksek Hakem Kurulunda bağıtlanması için adım atacağını söyledi.

İŞÇİLER EYLEME HAZIRLANIYOR

Görüşme sonrası DEÜ Hastanesi Sağlık-İş Temsilciliği önünde işçilere açıklama yapan Sağlık-İş İzmir Şube Başkanı Adem Sarıçoban, hastane yönetimine 12 Mart pazartesi gününe kadar süre verdiklerini söyleyerek, “Eğer masaya dönmezlerse iş yerinde her türlü eyleme başvuracağız” dedi.

Deprem süresince bölgeye birçok yardım gönderdiklerini söyleyen DEÜ işçileri de üniversite yönetiminin depremi bahane ettiğini söyledi. İşçiler, “Deprem nedeniyle taleplerimizi vermeyeceklerini söylüyorlar. Biz de çok yardımda bulunduk. Enkaz altında yakınlarımızı kaybettik. Buraya gelen depremzedeler ile yardımlaşmaya çalışıyoruz. Birçoğumuzun ailesinde depremzedeler var” diyerek tepki gösterdi. (Kaynak: Evrensel)

Editör: Özlem Çimen Durmaz