Kahramanmaraş merkezli depremlerin koordine edildiği AFAD Merkez Binası'nda gerçekleştirilen Kabine toplantısı 4,5 saat sürdü. Görüşmeye deprem bölgesinde görev yapan bakanlar video konferans yöntemiyle katıldı. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerin yakınlarına yapılacak yardımları paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"İlk etapta oturulamaz hale gelen hane başına 15 bin lira taşınma ve 5 bin lira ile 2 bin lira arasında kira yardımı. Hane başına 10 bin lira destek yardımı yapacağımızı açıklamıştık.

Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına, acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz. Vatandaşlarımıza ilave destekler de yapacağız. Devlet ve millet olarak el ele vererek hiçbir mağdur ve mazlumu sahipsiz bırakmayacağız.

"BANKACILIK SEKTÖRÜNDEN 50 MİLYAR LİRALIK YARDIM"

Bankacılık sektörümüz, Hazine ve Maliye Bakanlığımız öncülüğünde 2022 karlarını yüzde itibariyle belli bir oranını şu an itibariyle 50 milyar lira civarında bunları dayanışma paketi olarak depreme tahsis ettiler. Bu meblağ depremzedeler için yapılacak çalışmalarda kullanılacaktır.

Bölgedeki işletmelere yönelik ilave kredi garanti fonu kefaletli kaynaklar hazırlanmıştır. Ülkemizin ihracatına 20 milyar dolar katkıda bulunan bölgenin ayağa kalkmasını sağlamak için her türlü katkıyı sağlayacağız.

Editör: Özlem Çimen Durmaz