Denizli'de tur otobüsü otomobille çarpıştı: 2 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralı.

Denizli Buldan'daki kaza saat 15.00 sıralarında Buldan ilçesine Tosunlar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Pamukkale’nin Karahayıt Mahallesi’ndeki bir otelde konaklayan 22 Alman turisti, Buldan gezisine götürmek üzere yola çıkan 07 NDE 22 plakalı tur midibüsü, Buldan-Tosunlar karayolunun 10’ucu kilometresine geldiğinde Manisa’dan Denizli’ye gitmekte olan otomobil il kafa kafaya çarpıştı. Altına aldığı otomobili silindir gibi ezen tur midibüsü, aracı yolun sağındaki şarampole kadar metrelerce sürükledi. Midibüsün atında ezilen sürücü, olay yerine hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan 22 Alman turist ve 2 Türk midibüs personeli, ambulanslarla bölgedeki hastanelere sevk edildi. Midibüs ezdiği otomobil sürücünün cenazesini çıkarmak için çalışmalar devam ediyor.

1 Alman turist hayatını kaybetti


Kazanın ardından hastaneye kaldırılan 24 yaralılardan biri olan Doroteyya Keller isimli Alman vatandaşı turist, yoğun bakıma alındığı Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Hastanelerde bulunan diğer 23 yaralının tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz