Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, henüz açıklanmayan belediye başkan adaylarının belirlenmesi için toplanan MYK toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, Hatay’da Lütfü Savaş’ın yerine Haluk Levent’in aday gösterileceği iddialarıyla ilgili soruya “MYK ve PM’nin böyle bir gündemi olmadı” yanıtını verdi. 
Haluk Levent’in tweeti sorulan Yücel, söz konusu paylaşımı görmediğini kaydetti. Yücel, “Kurumsal düzeyde Sayın Haluk Levent’e ya da başka bir kişiye adaylık teklifi söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Haluk Levent’ten yanıt gecikmedi

Levent, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “CHP sözcüsü Deniz Yücel ‘Haluk Levent ‘e kurumsal bir teklif yapmadık’ demiş. Herkes arıyor beni. Haliyle açıklayayım. Evet bana yazılı bir teklif yapılmadı. Ben zaten yazılı bir resmi teklif geldi demedim. Sözlü yapıldı. Üst düzeyden yapıldı. 3 kez arandım. Konuştuk. Hatta ‘lütfen bu konuşmalar aramızda kalsın’ dedim. Sabah gazeteciler art arda arayıp soru sordular. Şaşkınlıkla ‘kimden duydunuz?’ dedim. Hepsi de parti içinden duyduk dediler. Haberi yapan gazeteci @muratagirel (Murat Ağırel) Bence ona sorsunlar kimden duymuş diye. Keşke bu tartışmaların içinde hiç olmasaydım ama yapacak bir şey yok” açıklaması yaptı.

Ne olmuştu?

Hatay’da Lütfü Savaş’ın adaylığının geri çekilme ihtimali tartışılırken partinin Haluk Levent ile görüştüğü iddia edilmişti.
Haluk Levent, CHP iddiasına ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve “Canlarım! Ahbap başkanıyım. Ve siyasi bir kimliğe giremem” demişti. Levent, “Diğer siyasi partilerden de teklifler geldi. Onur duyuyorum. Ama siyasete girmeyeceğime dair kararım kesin. Bu ülke için yapacağımız çok şeyler var” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Esra Seyirden