Günümüz ekonomisinde özellikle yaz mevsiminde insanlar eğlenerek ve sosyalleşerek denize girebileceği plajlara binlerce lira ücret ödemek zorunda kalıyor. Bu paraları ödemek istemeyen insanlar ise daha şimdiden 'Yok mu bedavaya denize girip serinleyebileceğimiz bir yer?' sorusunu soruyor. Muğla bu konuda vatandaşların şanslı sayılabileceği şehirlerden birisi. Şehirdeki birbirinden güzel ücretsiz plajlar insanlara deniz, kum ve güneş deneyimini sunuyor. Peki Muğla'da ücretsiz girebileceğiniz plajlar hangileri? İşte Muğla'daki ücretsiz plajların listesi...

Bitez Plajı

Bodrum ilçesinde bulunan Bitez Plajı Bodrum'un en güzel plajları arasında yer almaktadır.

Bodrum merkeze yaklaşık olarak 10 kilometre uzaklıkta bulunan Bitez Plajının berrak bir suyu bulunmaktadır. Tertemiz ve dingin bir suya sahip Bite plajı denize girmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin ilk tercihleri arasındadır. Herhangi bir giriş ücreti bulunmamaktadır.

Akyarlar Koyu

Akyarlar Koyu Bodrum ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta yer alır. Mavi bayraklı plajlardan biri olan Akyarlar Koyu oldukça temiz ve berrak bir duya sahiptir. Muğla'da denize girilecek temiz ve güzel plajlar arasında bulunmaktadır.

Altın sarısı kumu ve turkuaz bir denize sahip olan Akyarlar Koyu Bodrum'un en çok tercih edilen plajları arasındadır. Deniz ile birlikte yeşilin pek çok tonu birleşerek muhteşem bir görüntü oluşturmaktadır.

İçmeler Halk Plajı

Muğla iline bağlı olan Marmaris ilçesinde İçmeler halk plajı yer almaktadır. Muğla'nın popüler plajları arasında yer almaktadır. Muhteşem bir doğa ve denizin buluştuğu bir yer olan İçmeler halk plajı Marmaris' oldukça yakındır. Hiçbir giriş ücreti bulunmamaktadır.

Kabak Koyu

Muğla'nın ilçelerinden olan Fethiye pek çok koya sahiptir. Bu nedenle Fethiye ilçesinde pek çok plaj bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Kabak Koyu'dur. Kabak Koyu Fethiye'nin en güzel koylarından birisidir. Hem berrak denize sahip hem de doğa ile baş başa kalınacak bir yerdir. Fethiye'de bu özelliklere sahip nadide koylardan birisi olmaktadır.

Ekencik Koyu

Köyceğiz ilçesinde bulunan Ekencik Koyu en popüler Muğla plajları arasında bulunur. Harika bir doğaya ve berrak bir denize sahiptir. Ayrıca Ekencik Koyu çadır ve karavan için oldukça ideal bir yerdir. Ulaşımı ise oldukça kolaydır.

Editör: Tuğkan Üsküp