Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, 24 Aralık 2023 tarihinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi İl Başkanlığı’nca düzenlenen Parti Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi’nde yasalara aykırı biçimde eylem yapan polise taş atan ve mukavemette bulunan 42 şahıs gözaltına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheliler hakkında adli soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

Bakan Tunç: Adli soruşturma devam ediyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da gerçekleştirilen DEM Parti Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi hakkında açıklama yaptı. Tunç, soruşturmaya gerekçe olarak 'suç ve suçluyu övme' ve 'terör örgütü propagandası yapma' suçlamalarını gösterdi.
Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"24.12.2023 günü DEM Parti tarafından 'Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi' adı altında Diyarbakır’da organize edilen toplantı ile ilgili olarak 'suç ve suçluyu övme', 'terör örgütü propagandası yapma' suçlarına yönelik Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheliler hakkında gerekli adli soruşturma başlatılmış ve gözaltı talimatları verilmiştir. Bir kısım şüpheliler hakkında da yakalama işlemleri yapılmıştır. Adli soruşturma devam etmektedir."

Editör: Esra Seyirden