DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- İzmir’de çevre ve hava kirliliğinin tehlikeli boyutlara ulaştığı Aliağa’nın ilçesi Şehit Kemal Köyü'nde, HABAŞ ve Ekovar şirketleri tarafından yapılması planlanan Batı Ege ve Güney Marmara Endüstriyel Atık Bertaraf Tesisi Projesi’ne ilişkin itirazlar sürüyor. 


Cüruf depolama alanına karşı Aliağa Çevre Platformu (ALÇEP) tarafından toplanan bin 537 imza ile itiraz dilekçesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gönderildi.

SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ’
Şehit Kemal Mahallesi muhtarı Ayşe Algül, Aliağa PTT önünde yaptığı açıklamada, “Davamızın, sözümüzün arkasındayız. Hiçbir şekilde bu bölgeye cürufun dökülmesini, hayatımızın elimizden alınmasını istemiyoruz. Bu imzaları gönderip, sabırla cevaplarını bekleyeceğiz. Umarım dönüşleri olumlu olur ve güzel haberler alırız” ifadelerini kullandı.

‘SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ’
Aliağa Çevre ve Kültür Platformu (ALÇEP) Sözcüsü Zeki Küçükakyüz ise İz Gazete’ye konuşarak, “Köylüler cüruf alanını istemiyor, buna karşılık imza topladık. Bunları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderdik. Sürecin takipçisiyiz. Cüruf depolama alanına engel olmak için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

‘KANSER VAKALARIMIZ ARTTI’
“Aliağa kapasitesini doldurdu” diyen Küçükakyüz, “TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası ve Çevre Mühendisleri Odası'nın konuya yönelik raporları var. Aliağa sanayi olarak artık son noktada. Kanser vakalarımız arttı. Artık bir yerde durmaları gerekiyor. Burayı rehabilite edip daha kaliteli bir yaşam sürmemizi sağlamaları gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi