Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmirli belediye başkanlarının, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi karnesi dikkat çekti. İzmir’de ilçe belediye başkanlarının, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2019’dan 2022 yılı sonuna kadar gerçekleştirdiği 145 meclis oturumuna katılım sayıları tartışma yarattı. Meclis toplantılarına az sayıda katılan ilçe belediye başkanları çoğunlukla Cumhur İttifakı’na mensup olurken en çok katılanlar ise CHP’li belediye başkanları oldu.  

En çok katılan CHP’li başkanlar

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin meclis oturumlarına en çok katılan ilk 5’te CHP’li belediye başkanları yer aldı. Meclis toplantılarına 119 kez katılarak katkı sunan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı (CHP) birinci olurken ikinci sırada meclise 117 kez katılan Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar (CHP) yer aldı. Meclise 114 kez katılan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda (CHP) ise üçüncü oldu. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur (CHP) 107 katılımla dördüncü, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş (CHP) ise 104 katılımla beşinci sırada yer aldı. 

En az katılan Cumhur İttifakı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantılarına en az katılan ilçe belediye başkanlarının ağırlıklı olarak Cumhur İttifakı’na mensup başkanlar olduğu görüldü. Aliağa Belediye Başkanı MHP’li Serkan Acar, yalnızca 1 katılımla meclise en kaz katılan belediye başkanları listesinde zirveye yerleşti. Acar’ı Menemen Belediye Başkanvekili AKP’li Aydın Pehlivan takip etti. Pehlivan, bugüne kadar yalnızca 2 kez meclis toplantılarına katıldı. Meclise en az katılan üçüncü ilçe belediye başkanı ise Kiraz Belediye Başkanı AKP’li Saliha Özçınar oldu. Özçınar, meclis toplantılarına sadece 3 kez katıldı. Kınık Belediye Başkanı AKP’li Sadık Doğruer ise 13 katılımla, meclise en az katılan başkanlar sırasında dördüncü oldu. Meclise en az katılan belediye başkanlarında listenin beşinci sırasını Bergama Belediye Başkanı AKP’li Hakan Koştu aldı. Koştu, bugüne kadar 20 kez meclis toplantısına katıldı. 

NOT: Menderes Belediye Başkanvekili CHP’li Erkan Özkan sürecin belli bir döneminde göreve geldiği, Urla Belediyesi’ni yöneten Kayyum Murtaza Dayanç ise kayyum yönetici olduğu gerekçesiyle değerlendirmeye dahil edilmemiştir.

Editör: Duygu Kaya