İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Akar Tekstil'de DERİTEKS Genel Başkanı Makum Alagöz ve sendika yöneticilerine silahlı saldırıda bulunuldu.Yaralı Alagöz hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise gözaltına alındı.

Olay, saat 15.00 sıralarında Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki konkordato ilan edilen bir tekstil fabrikasında meydana geldi. Akar Tekstil patronu, konkordato ilan ettikten sonra fabrikadaki makineleri taşımaya başlarken işçiler de bugün sendika binasında toplantı gerçekleştirdi.

İddiaya göre, DERİTEKS Genel Başkanı Makum Alagöz, 3 sendika üyesiyle birlikte işçilerle görüşmek için fabrikaya gitti. Fabrikanın kafeteryasında fabrikanın ortağı olan iki kardeşten Onur A., henüz belirlenemeyen bir sebeple tabancasını çıkarıp ateşledi. Alagöz, sağ bacağından yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Alagöz, ambulansla İzmir Şehir Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Alagöz'ün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, polis olayın ardından Onur A.'yı suç aleti tabancayla birlikte yakalayarak gözaltına aldı.
Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Sendikadan yapılan açıklamada olaya ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

"İzmir'de bulunan ve toplu sözleşmeli iş yerimiz olan AKAR TEKSTİL' de iş yeri sahibi ve yöneticilerinden Hayrettin AKAR'ın kardeşi Onur AKAR, iş yerinde yaşanan ve işçilerin talebi üzerine gittiğimiz görüşme esnasında Genel Başkanımız Makum ALAGÖZ'e silahlı saldırıda bulunulmuştur. Sendika yönetici ve çalışanlarımızdan Örgütlenme Daire Başkanı Binali TAY ve Genel Koordinatör Engin ÇELİK arkadaşlarımız yara almadan kurtulmuştur. Genel Başkanımız Makum ALAGÖZün hayati tehlikesi bulunmamakta olup hastanede tedavisi devam etmektedir. İşçi sınıfa dönük bu saldırı kınıyoruz. Detaylı bilgiler ilerleyen zamanlarda kamuoyu ile paylaşılacaktır."


 

Editör: Duygu Kaya