YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE - İz Gazete İhbar Hattı’na sabah saatlerinde önemli bir ihbar geldi. Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı Hıdır Işık’ı darp ettiği iddiası öne sürüldü.

Olayla ilgili kendisine ulaştığımız Muhtar Hıdır Işık, iddiayı doğruladı ve darp raporu aldığını, Koçer’i şikayet etmek üzere karakola ifade vermeye gittiğini aktardı.

Ağaçların kesilmesine tepki

Muhtar Işık, söz konusu olayın; belediye ekiplerinin, muhtarlığın da içinde bulunduğu Uğur Mumcu Parkı’ndaki 25 yıllık çam ağaçlarını kesmeye kalkmasının sonucunda gerçekleştiğini ifade etti.

f0ef8763-6112-49b2-b3e1-e88fbd2fe499

Muhtar: Burnumda çatlak var

Muhtar Işık şunları söyledi: “Parkımızda 50’ye yakın çam ağacı var. O ağaçları kesip yeni bir düzenleme yapılacağı söylendi. Ben de ‘Sonradan hiç kimse yakama yapışıp tepki göstermesin’ diye düşünerek vatandaşlara haber verdim. Bu sabah da parktaki oyuncak grupları sökülüyordu. Ali Rıza Koçer’e, vatandaşın tepkisi olduğunu, mahallede başka nefes alınacak yer olmadığı için önce bir toplantı yapılıp mahallelinin rızasının alınmasını istedim. Vatandaş da orada Koçer’e tepki gösterdi. Koçer ise ‘Sen kimsin, ben istediğimi yaparım’ diyerek korumasına ‘Alın bunu buradan’ diye emir verdi. Ben de araya girerek, ‘Kimi alıyorsunuz, vatandaş haklıdır’ dedim. Koçer de o arada burnuma yumruk attı. Yere düştüm ve bu sefer de tekme attı. Koruması ve belediye çalışanları araya girdi. Hastaneden darp raporu aldım, burnumda çatlak olduğunu söylediler. Karakola da şikayetçi olmaya gittim.”

154160

Koçer: Muhtar yalan söylüyor

Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer ise iddiaları yalanladı ve asıl saldıranın karşı taraf olduğunu, muhtarın da vatandaşları tahrik ettiğini söyledi.

Koçer, olayı şöyle aktardı: “Parktaki ağaçlar yıllar önce dikilmiş Demir Ağacıdır aslında. Bunların parkta bulunması uygun değildir, zehirli ağaçtır. Biz bunları kaldırıp yerine başka ağaç dikeceğiz. Ayrıca parka yeni oyun grupları getireceğiz ve kafeterya açacağız. Dolayısıyla bazı ağaçların kesilmesi zorunlu. Ama muhtar toplamış birkaç kişiyi üzerimize saldırttı. Biz de emniyete şikayetçi olduk. Yumruk atmadım, muhtar yalan söylüyor. Görevimizin başımızdayken onlar bize saldırdı. ‘Siz bu parkı yenileyemezsiniz’ dediler. Hizmeti niye engelliyorsunuz ki böyle bir anlayış olabilir mi? Kaldı ki daha önceden muhtarın da bize, ‘Parkı yenileyelim’ diye talebi vardı. Ama bize şimdi bunu yaptı. Hatta 2 gün önceden de mahallelilere mesaj atmış, halkı tahrik etmeye çalışıyor.”

Vatandaşlar destek verdi: Bu tokat hepimize atıldı

Öte yandan darp edildiği öne sürülen muhtar Hıdır Işık'a vatandaşlardan destek verdi. Muhtarlık önünde toplanan mahalle halkı, "Sessiz kalmayın, bu tokat hepimize atıldı" şeklinde konuştu. 

İlişkili videoda Hıdır Işık'ın kavga anını vatandaşlara aktardığı görüldü.

Editör: Duygu Kaya