Tüm Bel-Sen, Çiğli Belediyesi'nde yaşanan sürgünü gündeme getirdi. Alınan bilgiye göre belediyede Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan kadın çalışan, bir şantiyeye sürgün edildi. Tüm Bel-Sen, mobbing uygulanan ve sendikal baskıya maruz kalan kadın çalışanı ziyaret etti.

Sendikadan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Tüm Bel-Sen İzmir 2 Nolu Şube Yönetim Kurulu olarak 15 Ocak 2024 tarihinde Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezinde Sosyal Hizmet Uzmanı olarak aktif görev yapmakta iken Çiğli Sasalı'da bulunan şantiyeye sürgün edilip, mobbing uygulanan ve sendikal baskıya maruz kalan kadın üyemizi ziyaret ettik.

Çiğli Belediye Başkanlığına bağlı Sasalı şantiyesinin çalışma ve işyerinin fiziki koşulları bir kadın çalışan için kabul edilemez bir durumda olduğu, tek kadın çalışan olduğu, ulaşım sorunun yaşandığı, tuvaletinin bulunmadığı tarafımızca tespit edilmiş olup, ayrıca üyemiz şantiye yakınındaki erkeklerin bulunduğu kıraathanenin tuvaletini kullanmak zorunda kalmaktadır. Bu her şeyden önce bu bir insan hakkı ihlalidir.

Üyemize açık bir görev tanımı yapılmamıştır. Hiç bir görev de verilmemiştir. Sadece lalettayin bir masa, bir sandalye verilmiş ve adeta işlevsiz bir memur haline getirilerek, psikolojik şiddet uygulanmaktadır.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'den Tümbelsen 2 Nolu Şube Yönetimi olarak, defalarca randevu talep etmemize rağmen talebimize herhangi bir dönüş yapılmamış ve kendisiyle birebir görüşme sağlanmamıştır.

Haksız, hukuksuz bu durumun ve insan hakkı ihlalinin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Aksi halde hem TÜM BEL-SEN Yönetim kurulu, hem de Kadın Meclisi olarak demokratik, meşru temelde her türlü tepkimizi göstereceğiz.

Editör: Özlem Çimen Durmaz