Çiğli Belediyesi çalışanları yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada maaş zammının olmamasına ve çalışanlara uygulanan yevmiye kesme cezalarına tepki gösterildi.

Yapılan açıklama şöyle:

"Yaşanan deprem faciasından dolayı ülkedeki her yurttaş gibi bizim de ciğerimiz yanıyor. Çiğli Belediyesi emekçileri olarak bizim de göçük altında kalan, cenazelerini teslim aldığımız dostlarımız,evlerini,komşularını kaybeden, büyüdüğü sokakların enkaz yığını halinde geldiğini gören akrabalarımız  var. Acılarını en içten duygularla paylaşarak  elimizden geldiğince yardım kampanyaları düzenledik. Yardım tırlarını yükledik. Yardım malzemelerini tırlarla bölgeye götürdük. Arama-kurtarma faaileyetlerine  katıldık. İçimiz kanıyor. Çiğli Belediyesi emekçileri olarak Ölenlere rahmet,yakınlarına başsağlığı diliyoruz.
  

Bu kadar canı kaybetmemize sebep olanları;betona, ranta, imar barışı denen ölüm makinasına yol verenleri, para hırsıyla usulsüz bina yapanları, usulsüzlüğü gördüğü halde onaylayanları unutmayacağız, unutturmayacağız.
    

Ülkede yaşanan bunca felaketin yaşanması canımızı yakıyor ama ülkede gerçek, iliklerimize kadar hissettiğimiz Enflasyon canavarı da yoluna devam ediyor! Bizler de Çiğli Belediyesi emekçileri olarak yaklaşık 5 aydır Sayın belediye başkanından makul ve insani oranda bir zam istiyoruz. Bunun için basın açıklaması ve başka bir dizi etkinlik yaptık. 2022 ocak ayından beri hiç zam almadığımız için borç yükünden başka birşeyimiz kalmadı, makul olan enflasyon oranındaki zam talemiz halen karşılanması bir tarafa Uzlaşı için elimizden geleni yapmamıza, sürecin hassasiyetinden dolayı elimizden geldiğince yapıcı davranmamıza rağmen maalesef iş barışı noktasında tek taraflı emek harcıyormuşuz;Deprem süreci taleplerimizi gölgelemek ,kendi fikrini dayatmak,bizi baskılamak,süreci kendi lehine çevirmek için kullanılıyormuş gibi bir hisse kapılıyoruz. Çünkü maaş tarihimiz gelmesine rağmen zam ile ilgili somut bir adım atılmamış, haksız olarak verilen yevmiye kesintileriyle aba altından sopa gösterilmeye devam edilmiştir. Biz bunu asla kabul etmiyoruz.

disisiii

Çiğli Belediyesi emekçileri olarak daha önce olduğu gibi bundan sonrada iyi ya da kötü yaşayacağımız tüm süreçleri omuz omuza, kolkola,birbirimize daha da sarılarak atlatırız. Ülkedeki karanlığı bertaraf etmek için nasıl birlikte olup sürece sekte vuranları ayıklamamız gerekiyorsa;gerek örgüt içinde gerekse Çiğli semtinde süreç içinde bizimle beraber yürüyormuş gibi görünüp arkadan kaçanlarla, mağduriyeti görüpte tavır almayanlarla bize sırtını dönenlerle, bizi görmezden gelenlerle, olaya toplumsal değil bireysel bakanlarla yolumuzu bir daha asla kesişmeyecek.
    

İşbarışı için çaba sarfedenlerin hatırına ve son süreçte kaybettiğimiz canların anılarına saygıyla bugüne kadar SUSTUK! Ama tıpkı bu deprem cinayetine sebep olanları unutmayacağımız gibi, Bizi görmezden gelenler, bize sırtını dönenler olursa   SUSMAYACAĞIZ !   UNUTMAYACAĞIZ!  UNUTTURMAYACAĞIZ!"

Editör: Özlem Çimen Durmaz