İzTV/ Özgür Çoşkun- İz Televizyonu’nda yayınlanan Özgür Coşkun ile Politik'iz programının bu haftaki konuğu siyasetçi ve iş insanı Metin Taşdemir oldu. Taşdemir, seçim maratona ve İYİ Parti’den ayırılış sürecine dair içtenlikle açıklama yaparken, ülke gündemine ve halihazırda çalışmalar yürüttüğü sivil toplum kuruluşlarına ilişkin bilgi verdi.

 


Vicdanım rahat

İYİ Parti İl Yönetim Kurulu üyeliği görevinden istifa ederek CHP’ye geçiş sürecine dair soruları yanıtlayan Taşdemir, “Ben İYİ Parti’den rahatsız değildim, sağ olsun Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, İl Başkanı Sinan Bezircioğlu çok değerli insanlar ancak beni masadan kaldıran şu oldu; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hazırmış olduğu bir ‘Halil İbrahim Sofrası’ var. Ülkemizin geldiği durum ortada, hak hukuk ve adalet çok elzem ve Kılıçdaroğlu bunun için çok uzun bir maraton yaptı, yüreklere dokundu. ‘Altılı Masa’ ile tüm Türkiye’yi bir sofrada topladı. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in bu sofradan kalkması beni derinden üzdü. Bu durum beni sofrayı kuran, hak hukuk ve adalet diyen CHP’de hizmet etmeye yönlendirdi. Buradan bize kapılarını açan CHP İzmir il Başkanı Şenol Aslanoğlu’na ve yönetimine teşekkür ederim. Şimdi siyasi hayatımızı burada şekillenecek. Ben görev peşinde değilim. Bana ne görev verilirse verilsin, ülkem için yapmaya, karınca misali çalışmaya da hazırım. Bu anlamda İYİ Parti’den ayrılmam noktasında vicdanım rahat” dedi.


Çok şey değişecek

Türkiye’nin 15 Mayıs sabahı yeni bir ülkeye uyanacağını söyleyen Taşdemir, “Ülkemizin afetler sebebiyle yaşadığı zor durum umarım tez zamanda aşılır. Ülkemiz çok büyük bir ülke, bin yıllık bir devlet deneyimi olan bir ülke biz bunu aşarız. Umarım ülkemiz 15 Mayıs sabahı yeni bir ülkeye uyanacak, uzun karanlık bir geceden sonra aydınlık bir sabaha uyanacak. Ülke gerçekten şu ana zor bir zamandan geçiyor. Bir kilo kıyma 250 lira, eskiden belki yemediğimiz yemekler lüks olmaya başladı. İşsizlik hat safhada, emekliler can çekişiyor. İzmir’in varoşlarında ev kirası 6-7 bin lira yani ekonomik gerçekten çok kötü durumda. Bu koşullarda mevcut hükümetin miladını doldurduğunu düşünüyorum. O yüzden 15 Mayıs sabahı ülkede çok şeyin değişeceğine inanıyorum. Ekonominin rahatlayacağını düşünüyorum çünkü ülkeye güven gelecek, onun adamı bunun adamı durumu olmayacak, güç zehirlenmesi olmayacak” diye konuştu.


Eksik çoktu

Depremin hemen ardından deprem bölgesine gittiklerini söyleyen Taşdemir, “Biz afetin ardından hemen organize olup bölgeye bir yardım tırı gönderdik. Ben Hatay, Antakya tarafında sahadaydım. Elimizden geldiğince yardım etmeye çalıştık. Ancak deprem çok büyük bir alana yayılmış, böyle bir durumda askerin sahaya inmesi gerekliydi.  Depremin 6. günü afet koordinasyon merkezi ile görüştüğümüzde ellerinde ekip olmadığını söylediler. Biz 9. Gün deprem bölgesine gittiğimizde arkadaşlarımızın cenazesi çıkarıldı. Yani eksiklik çok fazlaydı. Asker sahaya inseydi bu denli kayıp olmazdı diye düşünüyorum. Bizim kırgınlığımız yine sevdiğimize aslında insan sevdiğine kırılır yine allah devletimize zeval vermesin” dedi. İzmir dayanışmasının deprem bölgesinde çok görünür olduğunu söyleyen Taşdemir, “Tunç başkan iyi işler yapıyor, yaptığı çalışmalar ortada özellikle deprem bölgesindeki çalışmalar beni çok gururlandırdı. Ayrıca İzmir’in ilçe başkanlarına da halkımıza da ayrıca teşekkür ederim deprem bölgesinin her yerinde 35 plaka vardı” dedi.

‘Ağrı için de çalışıyoruz’

Çok uzun yıllardır sivil toplum kuruluşlarında faaliyet gösteren halihazırda Ege Bölgesi Ağrılılar Dernek Başkanlığı yapan Metin Taşdemir, dernek çalışmalarına ilişkin bilgi vererek, “İzmir ve çevresinde 600 bine yakın Ağrılı var.  biz sadece bu bölgedeki Ağrılılar için çalışmıyoruz, oradan buraya okumaya gelmiş çocuklarımıza burslar veriyoruz.  Ancak Ağrı için de çalışıyoruz oraya yardımlar götürüyoruz. Ağrı’da iş durumu kötü bir önceki vali oraya tekstil kenti olması için çalıştı. Ancak ondan sonra durdu, Ağrı şu an yönetilmiyor bile diyebiliriz. Şu an yerel seçim olsa ben AKP’nin kazanabileceğini düşünmüyorum.  CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun da Ağrı’nın gelişimi için çalışacağını düşünüyorum” diye konuştu.  Aynı zamanda Türkiye Emekliler Derneği Koordinatörlüğü yapan Taşdemir, Türkiye’deki emeklilerin çok zor durumda olduğunu söyleyerek, “Ben uzun yıllardır turizm sektöründe faaliyet gösteriyorum. Bizim otellerimize her yıl gelen Avrupalı emekliler var. Bizim emeklilerimiz şurada sahilde bir çay bile içemiyor. Durumlar çok kötü, biz bunun 15 Mayıs’ta değişeceğini emeklilerimizin de haklarının verileceğini düşünüyoruz” dedi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz