Bayraklı NervoPark Kliniğinde 2021 yılından bu yana Kas, İskelet ve Sinir Sistemi hastalıkları alanında sağlık hizmeti veren Gonstead Uzmanı (CHR) Muhammed Ali Taşdemir, CHP’den İzmir Milletvekili Aday Adayı oldu. Yurt içinden ve yurt dışından binlerce hastası bulunan Muhammed Ali Taşdemir, hem aday adaylığını hem de geliştirdiği projelerini kamuoyu ile paylaşmak üzere İzmir Medyası ile bir araya geldi.

3494b48b-8408-41a1-823e-51d9ad30606b

Yapılan bütün iyilikleri devletten değil, hükümetten biliyorlar

CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Muhammed Ali Taşdemir,  "Projelerimize 2020 yılında ilk olarak Muğla’da başladık, 2021 yılından beri de İzmir’de devam ediyoruz. Yurtdışında İngiltere, Kanada ve Amerika’ da olan tedavi protokolünü Türkiye’de uyguluyoruz. Uyguladığımız tedavi protokolü pahalı çünkü kullanılan cihazlar maliyetli ve ömürlü oluyor. Kliniğimizde engellilere ve emeklilere ücretsiz hizmetler veriyoruz. Uzun yıllardır bu hizmetleri verdiğimiz için engelliler ve emeklilerin sorunlarını hem gözlemleyebilme hem de çözümleyebilme fırsatı bulduk. Bugün mevcut iktidarın halen inatla dirençle  %30 oy oranına sahip olmasının ana unsurlarından birisi engelliler ve emeklilerdir. Ülkemizde 4.5 milyon civarında engelli nüfus bulunmaktadır. Bu engelli nüfus aileleriyle birlikte 20 milyona ulaşmaktadır. Bugün biz hayat çok pahalı dediğimizde hastalarımızın bize verdiği cevap: ‘Hocam bizim yüz binlerce lira tutan mamalarımız devlet tarafından karşılanıyor, diyorlar.’ Bugün biz kafelerde fiyatlar şu civarda olmuş dediğimiz de engellilerimizin vereceği cevap şu oluyor: ‘Hocam ben zaten kafeye dahi gidemiyorum, gitsem de bana hor gözle bakıyorlar.

Ben bugün evimde oturup engelli maaşımı alabiliyorsam Allah hükümetimden razı olsun‘ cevabını veriyorlar. 300 bin TL’lik araba 3 milyon TL oldu dediğimizde engelli ailelerinin bize verdiği cevap: ‘Ben çocuğumun tekerlekli sandalyesini arabama sığdırabiliyorsam benim için sorun yok, hükümette bana engelli indirimini yüksek olarak sağlıyorsa araba fiyatları beni kesinlikle ilgilendirmiyor’ oluyor. Hastanelerde bugün engelli hastaların kullandığı milyonluk ilaçlar var. Bunu hükümet hak olarak yasa üzerinde tanımlıyor ama ilaçlar hastanelerde yazılmadığı zaman hasta ’hocam hükümet hak tanıdı fakat hastaneler bize yazmıyor’ diyor. Bu düşünce ve zihniyete karşı biz engellilerin oy oranının düşmesini karşı partiye oy vermesini beklemiyoruz. Çünkü yapılan bütün iyilikleri devletten değil hükümetten biliyorlar. Biz öncelikle bunlara yönelik problemleri anlayıp çözümleyip konuşmalıyız. Engellilerin oy potansiyeli için ‘hakları hükümet tanımladı’ mantığını kırmamız gerekiyor.

5ab9f076-5e2b-42bf-9c28-6eeb8f834337

Engellilere yönelik projeler neler?

Engellilerimize ve emeklilerimize verilen haklar kesilme değil daha da sıkı bir şekilde insan onuruna yaraşır halde arttırılıp, kontrol sistemlerini devreye koyacağımızı bu alanlarda iyi polis kötü polis oynandığını, gerçekten engellilerimizin ve emeklilerimizin güvendiği bir ağızdan anlatmalıyız. Büyük projelerimizden biri ise self kontrol sistemidir. Her engelli hastama özgü olan e nabız gibi bir uygulama oluşturulacak. Bu uygulama hastaneler belediyeler ve emniyetle entegre olacaktır. Yolda tekerlekli sandalyeyle giden kişi kendi için bir sorun görürse belediyeye fotoğrafını çekip atacağı bir entegre sistemi olacak. Biz çok yeşil sever, orman sever olduğumuz için kaldırımların ortasına ağaç dikiyoruz.

Geliştireceğimiz bu proje ile engelli rampalarına park edilen araçların plaka ve görüntüleri otomatik olarak çekilerek, bunlara uygulanacak olan cezai gelirlerin akıllı kent oluşturma proje ve uygulamalarına harcanmasını sağlayacağız. Bu uygulama sayesinde 2021 verilerine göre yaklaşık 6 milyon ( kayıtlı kayıtsız 9 milyon) engelli ve ortalama 4 kişilik aile bazında ise yaklaşık 24 milyon civarında bir topluluğa ulaşmış olacağız. Bu projemiz aynı zamanda turizmi de geliştirecektir. Engelli turizmi Avrupa da 44 milyon kişi olup bunun 5 milyon kişisi ülkemize gelirse kişi başı 1000 pound olarak hesaplayacak olursak ülkemiz ekonomisine katkı sağlamış oluruz.

Emeklilere akıllı kent projesi…

Bunun olabilmesi içinde şehirlerimizi engellilere akredite etmeliyiz. Ayrıca emeklilerimizin insan onuruna yakışır bir şekilde yaşayabilmeleri için mevcut olan sosyal haklarının artırılmasını akıllı kent projemiz kapsamında sağlayacağız. Bizler kendi imkânlarımızla bile binlerce emekli ve engelli vatandaşımıza ulaşabilirken hazırlamış olduğumuz bu büyük projelerle milyonlarca emekli ve engelli vatandaşımızın hayatını daha kolay daha erişilebilir hale getirmek için mecliste bir masa kurarak bu projeleri devlet eliyle yönetmek için milletvekilliği adaylığımızı açıklamış bulunmaktayız” dedi

Editör: Duygu Kaya