CHP'de kurultay hareketliliği ve tartışmaları devam ediyor. CHP'de bazı delegeler, olağanüstü kurultayın iptali için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu.

Ekol TV'de yer alan habere göre, başvuru gerekçesinin, tüzük gereği 15 günlük bekleme süresine uyulmadan YSK'ya müracaat edilmesi olduğu belirtildi.

YSK bugün bu itirazları değerlendirecek ve pazar günü olağanüstü kurultayın yapılıp yapılmayacağı netleşecek.

Şok dolandırıcılık: Kargo teslimi gibi gösterdi, senet imzalattı
Şok dolandırıcılık: Kargo teslimi gibi gösterdi, senet imzalattı
İçeriği Görüntüle

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise 6 Eylül Pazar günü basın toplantısı düzenleyerek, "tamamen teknik ve hukuki bir hamle ve tedbir" olarak tanımladığı olağanüstü kurultay kararının Yüksek Seçim Kurulu'nun ve diğer kurulların, mahkemenin aldığı kararlarla uyumlu olduğunu söylemişti.

Özel, "Hiç tahmin etmiyorum ama 15'inde partinin Genel Başkanlığına bir kayyum atansa o kayyum orada altı gün durur. Çünkü partinin Genel Başkanı'nın durduramadığı bir süreçtir bu. Altı gün sonra parti, seçilmiş Genel Başkanı yeniden seçer" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ