CEREN DUMAN/ YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE- CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, CHP karşıtı siyasi partilerin ve kişilerin Karşıyaka Belediyesi’nin borcu olduğu yönünde yanlış bir algı oluşturduğunu söyledi. Borcun kabul edilebilir düzeyde olduğunu belirten Yıldırım, “Yıllık 350 milyon geliri olan Karşıyaka Belediyesi’nin 213 milyon borcu var. Bunu gerek Türkiye’nin borcu ile karşılaştırın gerek AKP’li belediyelerin borçları ile karşılaştırın, bu borcun kabul edilebilir düzeyde olduğunu görürsünüz. Bildiğim kadarıyla borcun bir kısmını ödeme imkânı da buldu belediyemiz ve borç daha da aşağıya çekilmiş oldu” dedi.

‘SÖZLER ÇARPITILIYOR’

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın açıklamalarının çarpıtıldığını dile getiren Yıldırım, “Burası bir kamu kurumu ve sosyal belediyecilik yapan bir belediyedir. Borcu elbette olacak. Son 2 sene içerisinde sigorta primlerinin 300 liradan, 1100 liraya çıktığını düşünürseniz, 2 bin 500 kişinin çalıştığı belediyede sırf SGK primlerinin bile belli sevide yükseldiğini göreceksiniz.  Bunun yanı sıra ilçe belediyelerin geliri artmıyor. Çöp, bina, emlak vergisi gibi vergilerden başka bir geliri yok belediyelerin. Merkezi hükümet tarafından kaynak artırımı da yok. Aksi gibi iller bankasından gelen ödenekler yüzde 30-40 kesildi bu dönemde. Yatırım yapmak için de borçlanacaksınız” diye konuştu.

‘KENT A.Ş’NİN BATMASINA ASLA İZİN VERMEYİZ’

Karşıyaka Belediyesi, 10 Haziran’da yapılan meclis toplantısında, belediye şirketi olan Kent A.Ş için önemli bir karar almıştı. Kararda belediyeye ait bazı tesislerin, Kent A.Ş’ye ayni yardım olarak aktarılması söz konusuydu ve belediye başkanı Tugay da bu kararla şirketin riskli durumdan kurtarılmış olacağını söylemişti. Bazı çevreler tarafından ise ‘Kent A.Ş batıyor’ algısı oluşturulmuştu. İlçe başkanı Yıldırım ise, tesislerin verimli kullanılabilmesinin sağlanabileceğini ancak şirketin batması söz konusu olmadığını, böyle bir şeye asla izin vermeyeceklerini söyledi.

‘CHP SOSYAL MEDYADA YIPRATILMAMALI’

CHP’nin eski il başkanı Kemal Karataş’ın, Tunç Soyer hakkında sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaları da değerlendiren Yıldırım, “Ben ilçe başkanlığına geldiğimden beri, CHP’yi sosyal medyada yıpratmanın yanlış olduğunu söyledim. CHP bu ülkeyi kuran partidir. Kuralları var, tüzüğü var. Neyi nerede konuşacağımız bellidir. O yüzden sosyal medyada ilçe başkanlarının, belediye başkanlarının tartışma konusu yapılmasını doğru bulmuyorum. Ben açıklamaları da doğru bulmuyorum. Birbirimize karşı eleştirileri, sosyal medyada değil kendi içimizde konuşmalıyız.”ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi