Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık’ın projeler demeti içinde yer alan modern pazaryerleri ve kapalı alanlar konusundaki çalışmaları netleşti. İlçenin önemli bir ihtiyacı haline gelen pazaryerleri konusunda yoğun talep aldıklarını ifade eden Işık, açık alanlarda ve sağlıksız koşullarda yapılan sokak aralarındaki pazaryerlerini modernize ederek yeni yerlere taşıyacaklarını söyledi.

Akılcı adımlarla geliyoruz

Işık, “Atıfbey Mahallemizde bulunan mevcut pazar yerini yeniden inşa ederek çok daha kullanışlı ve fonksiyonel bir alana dönüştüreceğiz. Yeni Atıfbey Kapalı Pazar Yeri, alt katlarında kapalı otoparkıyla, zemin katında kapalı pazar yeriyle, üst katlarında konferans salonu, sanal ofisleri, belediye hizmet noktaları ve STK'ların da kullanabileceği toplantı odalarıyla, birçok sosyal gereksinime hizmet verecek” dedi.

Sarnıç pazar yerine kavuşuyor

Yoğun nüfusun yaşadığı Sarnıç’a yönelik çalışmayı da müjdeleyen Işık, “Belediyemize ait alanları halkımız için faydalı ve kullanışlı hâle getirmek için adımlar atacağız. Yeni projemizle, Hürriyet Mahallemizde bulunan 11.600 m2'lik alana, alt katında kapalı otoparkı, zemin katında kapalı pazar yeri ve üst katında belediye hizmet alanlarının bulanacağı kompleks yapı inşa edeceğiz” diye konuştu. Işık pazaryeri ve yeni projelerin diğer alanlarının belirlendiğini de ifade ederken şunları söyledi: “Binbaşı Reşatbey Mahallemizde bulunan pazar yerini, daha uygun bir alana taşıyıp, kapalı pazar yerine çevireceğiz. Aktepe Mahallemizde bulunan pazar yerini, birlikte belirleyeceğimiz daha uygun bir alana taşıyıp, kapalı pazar yerine çevireceğiz. Yeni Aktepe- Emrez Pazar Yerinde, Gaziemirliler de esnafımız da rahat edecek.

Ayrıca, Eski Betontaş olarak bilinen alana, yeraltı otoparkının, kapalı pazar yerinin ve belediye hizmet alanlarının bulunduğu bir yapı kazandıracak olmanın müjdesini veriyoruz. İZBAN hattının üzerinden geçecek yürüyen merdivenli bir yaya üst geçidi, bu proje ile aynı anda yapılacak. Gaziemirlilerin konforu ve kusursuz bir Gaziemir vizyonu için birçok amaca aynı anda hizmet verebilecek faydalı projeler geliştiriyoruz”

Editör: Tuğkan Üsküp