Kamu görevi yaptığı süre boyunca toplumun tüm dezavantajlı gruplarına yönelik çeşitli sosyal destek ve dayanışma projelerini hayata geçiren, deneyimlerini Bayraklı halkının konforu ve refahını artırmak için kullanmak hedefiyle belediye başkanlığına talip olan Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Ulaş Aydın, sosyal medya hesaplarından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmayı sürdürüyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine reva görülen yüzde 5'lik ek zam ve en düşük emekli maaşındaki artış hakkında açıklamalarda bulunan Aydın, ekonomik sıkıntıların Türkiye'deki tüm kesimler açısından büyük mağduriyet oluşturduğunu kaydetti. Aydın, yaptığı paylaşımda özellikle emekli yurttaşların yaşamının giderek zorlaştığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

Açlık sınırından yüzde 60 daha düşük

"SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları, ek zam ile yüzde 5 daha arttı. En düşük emekli maaşı da 10 bin lira oldu.

Birleşik Kamu-İş'in Aralık 2023 verilerine göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 16 bin 483 lira. Evet, açlık sınırı. Yani bir emekli maaşı, açlık sınırından %60 daha düşük!

Çocuklarımız gerektiği gibi beslenemiyor, üniversite öğrencilerine yurt yok, işsizlik sorunu dağ gibi karşımızda duruyor, ücretli çalışanın hayat kalitesi sürekli azalıyor, emeklilerimiz açlık sınırının çok altında maaşlar ile bir nevi yaşam mücadelesi veriyor.

Kamuya ait bütçenin yurttaşı önceleyerek kullanılması, akılcı stratejik planlar ile güçlü kalkınma zemini oluşturulması zor değil. Yönetim anlayışını en geniş toplumsal gereksinimler için tasarlamak, kaynakların kullanımı ve refahın paylaşımını adil sağlamak zorundayız."

Emekliler için konforlu Bayraklı

"Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ile partimizde başlayan değişim sürecinin tüm ülkeye nasıl yayılacağını, yerel seçimlerde üstleneceğimiz yetki ve sorumluluklarla, belediye hizmetleriyle göstereceğiz.

Bayraklı'yı, emekli komşularımız için de daha yaşanabilir, konforlu kılacağız. Emeklilerimizin her gün zorlaştırılan yaşam koşullarında bir nebze olsun nefes alabilmeleri için ilçemize bir "Emekliler Kampüsü" kazandıracağız. Ücretsiz servisler ile kampüse ulaşabilecek emeklilerimiz, kendilerine hitap eden etkinlikler sayesinde özgür, mutlu bir sosyal hayata ulaşacak.

Yerelde durmadan, yorulmadan çalışacağız. Bu büyük çaba ülkemizi CHP iktidarına, emeklilerimizi de hak ettiği yaşam standartlarına kavuşturacak."

Editör: Duygu Kaya