Gizem TABAN/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. Bölge 1. Sıra Adayı Yüksel Taşkın, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Taşkın, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin seçmenlere seslendi.

Onları şansı yok

CHP’li Taşkın, ‘Seçime günler kaldı, seçmenlere çağrınız ne olur?’ sorusuna şu yanıtı verdi: “Şu anda seçmenlere yönelik sosyal ve psikolojik bir savaş içerisindeyiz. Çok manipülatif mesajlar da gelecektir. Bizim tarafımız şu an umudu örgütlüyor. Rakiplerimiz ise korkuyu örgütlüyor. Umut, ağırlıklı olarak kazanacaktır. Temkinli olmamız ve provokasyonlara gelmememiz lazım. Stratejimiz, seçimin son döneminde umudu büyütürsek bu seçimi alırız doğrultusundaydı. Bizim stratejimiz başarılı, rakibimiz bir strateji oluşturamadı. 2019 seçimlerindeki numaralı yapıyorlar. Onların bir şansı yok, biz bütün gücümüzle tarafsız kimi görüyorsak odaklanacağız.”

İyi bir noktadayız

Seçim güvenliği ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan CHP’li Taşkın, “Sandık görevlileriyle ilgili çok iyi bir noktadayız, önceki seçimlerden daha iyiyiz. Sandık güvenliği ne kadar teknikse bir o kadar da psikolojiktir. Sandığın son oyu sayılana kadar arkadaşlar motive olacak ve biz bu işi bitireceğiz. Seçim günü kendi sorumlu arkadaşlarımız dışında hiçbir mesaja itibar etmemeyi de öğreneceğiz. Manipülatif içeriklerden ziyade sorumlu arkadaşlarla yol yürüyeceğiz” diye konuştu.

Editör: Duygu Kaya