Başkan Şahin, CHP'yi ve Türkiye'yi düşündükleri için bu yola çıktıklarını açıklarken, Durak ise İzmir genelinde potansiyel olarak AK Parti ile aralarındaki uçurumda kapanma olduğunu söyledi.

Yaklaşık bir ay süren ziyaretlerin sonunda, CHP Menemen İlçe Teşkilatı'nda partilileriyle buluşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak; CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve partililer tarafından karşılandı.

İzmir'in 30 ilçesinde belediye başkanları ve CHP ilçe teşkilatlarına yaptıkları ziyaretlerde, partililerinden gördükleri yoğun sevgi dolayısıyla büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; "Ülkede birlik beraberliğin bittiği, terörün had safhaya geldiği, 'senci, benci, oncu' gibi düşünüldüğü bir süreçte bu ülkenin kötü gidişatına 'dur' diyecek, firene basacak olan yegane kurum CHP'dir. Bunu herkes böyle bilsin. Onun için de öncelikle biz kendi içimizde sevgiyi kazanmak zorundayız. Bu partinin sevgiye ve diyaloga ihtiyacı var. Cevat Durak ile bu yola çıkarken, elbette ki bu partideki sevgi ve diyalog eksikliğini görerek yola çıktık" dedi.

"İZMİR BÜYÜKŞEHİR MANİSA, DENİZLİ, BALIKESİR'E BÜTÇE AYIRMALI"

Son yerel seçimlerde İzmir'de CHP'nin 29 ilçedeki iktidarının 22 ilçeye düştüğünü hatırlatan Başkan Şahin, "30 ilçenin tamamında iktidar olmayı bekliyordum. Ama, 'Birisi benim yanımda değil' diye aday tercihleri yaparsanız, 22 ilçeye kadar düşersiniz. Eğer bunlara bugünden bir neşter vurulmazsa, o zaman 16, 15 hatta 14 ilçeye kadar düşebilirsiniz. Bu tehlikenin oluşabileceğini görüyoruz, yola çıkış nedenimiz de sadece budur. Oylarımızı yüzde 60'a çıkararak öncelikle İzmir, sonra Manisa, Balıkesir, Denizli ve Türkiye'de iktidar olmaktır" diye konuştu.

CHP'nin Türkiye'nin partisi olabilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa, Denizli, Balıkesir'e bütçe ayırması gerektiğini de söyledi.

"AKP İLE ARAMIZDAKİ UÇURUMDA KAPANMA VAR"

Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak da İzmir'de CHP ve AK Parti arasındaki oy farkının 3-4 puana düştüğüne dikkat çekip, "Yıllarca partide emek vermiş, koşmuş bir insanım. Yüzde 49 oy oranı ile geldim, bunu yüzde 65'e çıkardım. Ocak 2014'de bizim puanımız yüzde 82'ydi. Muhalefeti bitirmiştik Karşıyaka'da. Aday değişiminden dolayı biraz eksik kalıp, yüzde yüzde 70,56'lara geriledik. Ancak şimdi Karşıyaka'da oylarımız yüzde 58'lere düştü. Ciddi bir gerilememiz var. İzmir genelinde potansiyel olarak AKP ile aramızdaki uçurumlarda kapanma var. Bu doğrultuda genel başkanımıza giderek içimizdekini anlattık. Biz de yeniden bir yapılanmanın nasıl olacağı şeklinde bazı görüşmeler yaptık ve yola çıktık. Son olarak bugün Menemen ilçemizdeyiz. Çıkış yolumuz şuydu, her ilçeye gidip diyalog eksikliğini giderelim. Parti içerisinde hem iletişimi hem de halkla buluşmamızı yani birbirimize dokunmamızı sağlayalım diye yola çıktık ama gördüğümüz manzara bizi üzdü" dedi.

Ziyaretlerinde belediye başkanları ve partisinin ilçe başkanlarına Menemen'e özgü toprak testi ve Menemen yoğurdu hediye ederek ilçesinin tanıtımına da katkıda bulunan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak'a iki testi birden verdi.

MENEMEN (İzmir), (DHA)

Editör: Haber Merkezi