İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili aday adayı Murat Serdar Koç, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu, 14 Mayıs seçimleri ile birlikte toplumun nefes alacağını ifade etti.

8e52d803-5f06-49d9-b4b5-5b1fd1f9f1ea

Tek düşüncem oldu

Murat Serdar Koç, "Değerli yol arkadaşlarım 20 yılı aşkın bir süreçte partimin üyesi olarak onurla partimin bir neferi oldum. 20 yıldır sistematik bir şekilde hak hukuk ve adaletin, özgürlüklerin, insan haklarının, yaşam haklarının bitirilmeye çalışılması, sınırlarının kanla çizildiği ülkemizin başka yapılaşmaya sokulmasına her zaman korkusuzca karşı koydum. 2011 yılında Genel Başkanımızla birlikte Çin gezisine davet edildiğimde hiçbir tereddüt etmeden, acaba sanayici yapımıza zarar verirler mi düşüncesi gütmeden 10 günlük ziyaretlere katıldım.  2015 yılında ön seçim vardı. İzmir’in  ve bölgemin tabanıyla ve örgütümüzle kucaklaştım. Ege Bölgesi Meclis üyeliği yaparken acaba iktidarın baskısı olabilir mi sorusunu hiç düşünmedim. Başkanlığa, partililerimin gösterdiği teveccüh sayesinde yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte seçildim ve 3 yıl görev yaptım. Meclis üyelerimiz, mahalle temsilcilerimiz ve yönetimimiz ile birlikte çok ciddi saha çalışmaları ve ilçe yönetim sistemi oturttuk hepsine buradan teşekkür ediyorum. İlçemi hiç mağdur etmeden görevimi tamamladım. İlçe Başkanlığı görevimden sonra tek döşüncem oldu. O da ülkemizin geleceği ve bekası. Türkiye’nin kararnameler ile değil kanunlarla yönetilmesi. Sayın Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapabilmek için İzmir’imizin her kesimine bunu anlatabilmek ben halkım için halk birlikte mücadele etmeyi bilen bir kardeşinizim" ifadelerini kullandı.

Felaketin yaralarını daha hızlı çözmek zorundayız

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili aday adayı M. Serdar Koç, 14 Mayıs seçimleri ile birlikte toplumun nefes alacağını belirterek. “Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu bugüne kadar sağduyulu yaklaşımları ile halkımızın en büyük güvencesi olduğunu göstermiştir. Şimdi tüm gücümüzle bu seçimin halk lehinde sonuçlanması için çalışacağız" dedi.

Yaşanan deprem felaketinin unutulmadan seçimlerin yapılması gerektiğini vurgulayan CHP Milletvekili Adayı Serdar Koç, şunları söyledi:

“Can kayıplarımız canımızı yaktı. Yaralanan yurttaşlarımızın bir an önce iyileşmesini diliyoruz. Ancak bu depremde yüz binlerce yurttaşımızın uzun yıllar sürecek çözülmesi gereken sorunların içine girdi. Yaşanan felaketin yaralarını daha hızlı çözmek zorundayız. İlk günlerden itibaren barınma beslenme ve sağlık sorunlarının giderilmesi için halkımız büyük duyarlılık gösterdi. Şimdi ise yurtlarından evlerinden olanların geri dönmeleri, sağlıklı bir hayata kavuşmaları siyasetin en büyük görevidir. 14 Mayıs sonrası Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve yol arkadaşlarının birinci görevi bu olacaktır.”

Ekonominin çarkları bozuldu

Sanayici İş insanı M. Serdar Koç, Üyesi olduğu EBSO ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde son dönemde yaşanan olumsuzlukların giderilmesi için milletvekili olması halinde çaba harcayacağını belirtti. Koç şöyle konuştu:

“Hukukta, adalette, eğitimde, sağlıkta giderilmesi gereken çok önemli sorunlarımız var. Ancak, iş dünyasının bir temsilcisi üretim yapmak için çabalayan birisi olarak şunu söylemem gerekiyor. Sanayicinin üretmesi, ihracatçının çabalaması için destek ve morale ihtiyaç var. Türkiye üretimden vazgeçilmemelidir. Her şeyi ithalatla çözebileceğini düşününler bu vatana en büyük kötülüğü yapmaktadır. Sanayide olduğu gibi tarımda, hayvancılıkta çok acil olarak yeniden üretime geçilmesi sağlanmalıdır. Bunun 14 Mayıs’ta kurulacak hükümetle ve yeni dönemle birlikte  başarmalıyız, tek yolumuz budur.”

Editör: Duygu Kaya