CHP'de çeşitli görevlerde bulunan Banu Özdemir, milletvekili aday adaylığını açıkladı. Özdemir,  sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: "14 yıl önce gençlik kolları mutfağında başlayıp, ana kademede iki dönem il başkan yardımcılığı görevini gururla yürüttüğüm partimden, 2023 Genel Seçimleri'nde kentimiz İzmir'e ve ülkemize hizmet üretmek amacıyla aday adaylığını başvurumu yaptım.

13.Cumhurbaşkanımız Sn.Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde hak, hukuk ve adalet mücadelemiz 15 Mayıs gecesi zaferle taçlanacak, tüm Türkiye'nin dağlarında çiçekler açacak.

Destek ve dayanışması ile güç katan tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Yolumuz açık olsun!"


Banu Özdemir kimdir?

1986 doğumlu Banu Özdemir, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği bölümlerini  okudu.
CHP İzmir İl ve İlçe Gençlik Kolu Yöneticiliği, iki dönem ana kademe İzmir İl Başkan Yardımcılığı ve Kurultay Delegeliği görevlerinde bulundu. Önsözünü Kemal Kılıçdaroğlu'nun yazmış olduğu Adalet Yürüyüşü Günlüğü isimli kitabı bulunmaktadır. İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmekte olan Özdemir, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans eğitimine devam etmekte, çevre, çocuk ve hayvan hakları alanında aktif sivil toplum çalışmaları ile bilinmektedir.

Editör: Özlem Çimen Durmaz