Taliban'ın, Afganistan'da ülke yönetimini devralmasıyla, Afgan ordusunda görevli askerlerin bir kısmı için infaz talimatı verildiğini anımsatan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, hakkında ölüm emri verilenler arasında, Misafir Askeri Personel (MAP) kategorisinde Türkiye'ye gelerek ülkemizde 8 yıl Askeri Lise ve Harp Okulu'nda eğitim alan Türkiye'yi çok seven, stratejik anlamda önemli eğitimli askerlerin de olduğunu belirtti. CHP'li Bakan, "Taliban'ın yönetimi devralmasının ardından Türkiye dışında diğer ülkelerde eğitim alan Afgan ordusundaki askerler, eğitim aldıkları ülkeler tarafından geri çağırılmaktadırlar. Ancak Türkiye böyle bir adım atmamıştır. Hakkında ölüm emri verilen ve Taliban'dan saklanmaya çalışan 80 kişinin bilgilerinin Milli Savunma Bakanlığı'na ve Dışişleri Bakanlığı'na iletildiği bilgisine sahibiz" dedi.

80 KİŞİNİN HAYATINI KURTARABİLİRİZ

Hemen her gün Taliban'ın öldürdüğü insanların infaz görüntülerinin sosyal medya gündemine geldiğini kaydeden Bakan, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ordusunda Mehmetçikle aynı sıralarda eğitim almış, birlikte sürünmüş, birlikte marş söylemiş, ülkemizi ikinci vatanı olarak gören bu insanları Taliban'dan kurtarmak zorundayız. Türkiye tek bir uçakla, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 80 kişinin hayatını kurtarabilir. Ülkemiz gücünü, merhametini ve yardımseverliğini göstermelidir.

Taliban'dan kaçıp sınırlarımızdan ellerini kollarını sallayarak geçen ve içinden geldikleri koşulları değerlendirdiğimizde savaş eğitimi aldığını düşündüğümüz on binlerce genç erkeğin ülkemize alındığı unutulmamalıdır" ifadelerini kullandı.

80 KİŞİ İÇİN GİRİŞİMDE BULUNACAK MISINIZ?

CHP'li Bakan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a, "Taliban'ın Afganistan'da ülke yönetimini devralmasıyla haklarında infaz emri verilen, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ordusunda Mehmetçikle aynı sıralarda eğitim almış, birlikte sürünmüş, birlikte marş söylemiş, ülkemizi ikinci vatanı olarak gören, ülkemizi ikinci vatanları olarak gören Afgan ordusundaki askerlerin aileleriyle birlikte (80 kişi civarı) Taliban'dan kurtarılması için hangi girişimlerde bulunacaksınız?" sorusunu yöneltti.

Editör: Haber Merkezi