Gizem TABAN/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nin, örgütte görevi olup milletvekili aday adayı olmak isteyenler için yayımladığı istifa genelgesi doğrultusunda İzmir’den ilk istifa geldi. CHP İzmir İl Örgütü’nde 11 yıldır aktif görev yapan CHP İzmir Kadın Politikaları, Sağlık, Kültür ve Sanat’tan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fulya Alçay, mevcut görevinden istifa ederek milletvekilliğine talip olduğunu açıkladı. CHP İzmir İl Binası’nda gerçekleşen basın toplantısıyla istifasını ve aday adaylığını duyuran Alçay’a, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, kaıdn ve gençlik kolları yöneticileri, ailesi ve partililer eşlik etti. Alçay, açıklamasının ardından istifa dilekçesini İl Başkanı Yücel’e teslim etti. Alçay’ın istifa ve adaylık duyurusu, salonda büyük alkış aldı.

‘BU AYRILIK YENİ BİR BAŞLANGIÇ’

On sekiz yaşına adım atar atmaz, CHP çatısı altında genç ve heyecanlı bir üye olarak mücadeleye başladığını belirterek sözlerine başlayan CHP’li Fulya Alçay, “CHP Güzelbahçe Gençlik Kolları'nda başladığım bu mücadelede, partimin gençlik kotasından 22 yaşımda il yönetim kurulu üyeliğine seçildim. Ve üst üste, 4 dönem boyunca, 5 il başkanı ile birlikte bugüne kadar onur duyduğum, il yönetim kurulu üyeliği görevini yerine getirdim. Bugün itibari ile de partimin yayınlamış olduğu, 'Milletvekili Aday Adaylığı için İstifalar' hakkındaki genelge doğrultusunda, yaklaşık 11 yıldır büyük bir sorumluluk ve özveri ile yerine getirmek için çaba sarf ettiğim, Cumhuriyet’in 2.yüzyılında yeniden inşa edilecek olan adalet, demokrasi ve huzur iktidarına, yani Millet iktidarının kuruluşuna bir tuğla koyabilmek için geceli gündüzlü çalıştığım il yönetim kurulu üyeliğimden ayrılıyorum. Konuşmama başlarken söz ettiğim ve bugün burada yaşadığım hüznün sebebi, bu ayrılıktır. Ancak bu ayrılış, benim ve bana inanan herkes için de yeni bir başlangıç, yeni bir mücadele anlamına gelmektedir” açıklamalarında bulundu.

‘MİLLETİN VEKİLİ OLMAK İSTİYORUM’

Milletvekiline talip olma gerekçelerini açıklayan Alçay, “Bugüne kadar ailem dediğim partimde, aldığım tüm sorumlulukları daha da arttıracak, aydınlık yarınlar, demokrasi ile taçlanmış bir Cumhuriyet ve halkın iktidarıyla karanlık günleri geride bırakacak bir Türkiye sevdasıyla, milletin vekili olmak istiyorum. Saray iktidarının her geçen gün daha da yoksullaştırdığı, iktidar sarhoşluğuyla görmezden geldiği halkımızın; yarınından endişe duymayacağı, çarşı pazara ya da markete gitmekten korkmayacağı, emeğin hakkının teslim edildiği, liyakatin yeniden baş tacı yapıldığı bir yönetim anlayışını hayata geçirme kararlılığıyla, milletin vekili olmak istiyorum. 20 yıldır yaşanan adaletsizliğin, eşitsizliğin, kayırmacılığın ve bozuk eğitim sisteminin en büyük mağdurları olan gençlerimizin, hayal kurmaktan korkmadıkları, kurdukları hayallerin gerçeğe dönüşebileceğine inandıkları, aldıkları eğitim doğrultusunda istihdam edildikleri, fikirlerinden ve söylemlerinden dolayı yadırganmadıkları ve yargılanmadıkları bir özgürlüğe kavuşacakları memleket hayaliyle, millettin vekili olmak istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve partimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, 88 yıl önce, bugün, Türk Kadını’na verilen, Seçme ve Seçilme Hakkı’nın, kadına tanınan tüm diğer haklarla birlikte, tam olarak yaşatılabilmesi için, kadının, yaşamın her alanında amasız ve fakatsız yer alması için, 2023 yılından itibaren hayata geçireceğimiz, güçlendirilmiş parlamenter sistemin kadınlara emanet edildiği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kadının eşit temsil hakkına eriştiği, ve böylece; daha demokratik ve daha güçlü bir Türkiye’yi hakim kılmak için, milletin vekili olmak istiyorum” diye konuştu.

HEYECAN VE GURURLA DUYURDU

Alçay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu yolda; kendisini, geleceğini, çıkarlarını düşünmeden, aldığı görevi cansiperane bir şekilde içindeki vatan, millet ve cumhuriyet sevdası ile çalışacak neferlere ihtiyaç olduğunu biliyor, bu neferlerden birisi olmak, İzmir’in çağdaşlığını, hoşgörüsünü ve demokrasiye olan inancını tüm Türkiye’ye yaymak, öncelikli olarak kadınların, gençlerin, çocuklarımızın sesi ve hak, hukuk, adalet arayışında yalnız bırakıldığını, sesinin yeterince duyulmadığını düşünen, her bir vatandaşımızın sesi olmak için, CHP’nin ve İzmir’in evladı olarak, CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı olduğumu, büyük bir heyecan ve gururla sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum.”

 ‘SAMİMİYETLE SÖZ VERİYORUM’

Alçay, son olarak, “Unutmayalım ki; mücadele edenler, her zaman kazananlar değildir, ama kazananlar; hep mücadele edenlerdir! İşte bu şiarla; mücadele etmekten hiç vazgeçmeden ve her zamanki kararlılığımla bildiğim yoldan asla geri dönmeden, Milletin İktidarı ve halkın kurtuluşu için çalışacağıma, her zamanki samimiyetimle söz veriyor, bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” ifadelerini kullandı.

YÜCEL’DEN DESTEK MESAJI

Alçay’ın ardından konuşan İl Başkanı Yücel, Alçay’ın verilen her görevde başarılı olacağına inandığını ifade ederek, şunları söyledi: “Bugün CHP il yönetim kurulunda uzun süre çalışan ve emek veren, demokrasinin tüm kurumlarıyla yerleşmesi için, ülkemizi geneline hak hukuk adalet gelmesi için, kadın hakları için daha mutlu ve yaşanabilir bir Türkiye kurmak için yaklaşık 11 yıldır il yönetimimizde çalışan Fulya Alçay arkadaşımızın yanındayız. Çok genç ve tecrübeli bir arkadaşımız. Verilen her sorumluluğu layıkıyla yerine getirebileceğine inanıyorum. Bu bir son değil, yeni bir başlangıç bu tecrübesini TBMM’de aktarmak ve o tecrübeyi başka bir mecrada halkımızın faydasına sunmak için yeni bir yola çıkıyor. Ben kendisine hayırlı olsun diyorum. 5 sene birlikte çalıştık. 2 seçim atlattık. 2 kongre süreci, 2 kurultay ve bir tüzük kurultayı atlattık. Gerçekten her mecrada canla başla çalışan ve her zaman partiden yana tavrı ön plana çıkan bir arkadaşımız.”

Editör: Haber Merkezi