İZ GAZETE- Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem Türkiye’yi yasa boğdu. Kahramanmaraş başta olmak üzere; Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’ı da sarsan depremde can kaybı git gide yükselirken arama kurtarma çalışmaları da sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nin görevlendirmesiyle Diyarbakır’da bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, İz Televizyonu’nda yayınlanan Deprem Özel programına canlı bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Ekran Resmi 2023-02-07 13.33.09

Gün yaraları sarma günü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın, şunları söyledi: “Diyarbakır’dayız. Ülkemiz büyük bir afetle karşı karşıya… Çok üzüntülüyüz. Milletimizin başı sağ olsun. Bazı binalarda ekiplerin çalışmakta zorlanması, tedarik yetersizliği gibi sorunlar var. Milletimiz, birlik beraberlik içerisinde yaraları sarmak ve enkaz altındaki vatandaşlarımızı kurtarmak için seferber olmuş durumda… Bu sabah saatlerinde askeri bir ekip de geldi, onlar da işi hızlandırır diye düşünüyoruz. Gönüllüler büyük bir seferberlik içerisinde… Gün, birlik beraberlik günü, yaraları sarma günü… Biz de milletvekili arkadaşlarımızla dünden bu yana Diyarbakır’dayız.”

Belediyelerimize minnettarız

CHP’li belediyelerin büyük bir seferberlik, tüm afet bölgelerine yardım gönderdiğini belirten Akın, “Belediyelerimize minnettarız. Belediyelerimizin bu hassasiyeti ve davranışı, tüm gittiğimiz yerlerde takdir topluyor. Çünkü hakikaten bu yaralar ancak birlik ve beraberlikle sarılır. Üç bin 419 can kaybımız var, daha 20 binin üzerinde yaralımız var, binaların içinde kurtarılmayı bekleyen canlarımız var. Acı büyük… Dua ediyoruz, inşallah insanlar sevdiklerine sağ salim kavuşur. Kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Editör: Duygu Kaya